Šport > Košarka
2352 ogledov

"Slovenci s tem zakrivajo svoje pomanjkljivosti"

košarka SLO-EST Saša Despot
Selektor litovske reprezentance pravi, da so njegovi varovanci nared za obračun z aktualnimi evropskimi prvaki.

Slovenska reprezentanca bo danes ob 17.15 igrala prvo tekmo EuroBasketa 2022, s katero bo začela obrambo naslova evropskega prvaka izpred petih let v Istanbulu. Uvodni nasprotnik Luke Dončića, Gorana Dragića in preostale druščine bodo Litovci pod vodstvom selektorja Kazysa Maksvytisa.

košarka SLO HRV Začetek EP Šport Dragić: "To je bil hladen tuš za nas, pogovorili smo se"

"Mislim, da smo dobro pripravljeni. Seveda bi fantom najraje dal še več nasvetov, vendar jim ne želim napolniti glav s preveč informacijami. Smo zdravi in pripravljeni na tekmo. Poskušali se bomo prilagoditi, analizirali smo tudi lansko tekmo (Slovenija je v kvalifikacijah za OI v Kaunasu premagala Litvo s 96:85 in ji s tem odrekla olimpijsko vstopnico, op. a.)," je pred prvim obračunom prvenstva povedal litovski selektor.

košarka SLO-EST Težak preizkus Šport Uvodnega tekmeca Slovenije žene želja po maščevanju

Litovci, ki so na Fibini lestvici favoritov zasedli četrto mesto, bodo poskušali ponoviti podvig nemških košarkarjev, ki so na nedavnem kvalifikacijskem obračunu za SP presenetili Slovence z 90:71.

Po besedah reprezentanta Rokasa Jokubaitisa je bila tekma z Nemčijo neprecenljiv učni material za spopad z evropskimi prvaki.

Kazys Maksvytis | Avtor: Epa Epa
"Po eni strani to drži. Po drugi strani pa je Slovenija slabo odigrala samo del tekme. Mislim, da jim je poraz z Nemčijo koristil. Strnili bodo vrste in naredili vse, da se to ne bi ponovilo," meni Maksvytis.

Napad "krinka" za slabo obrambo

Kar zadeva strategijo, pa je Maksvytis dodal: "Ključ do zmage bo tekoča igra, ki bo temeljila na napadu. Luka Dončić je znan po tem, da naredi igralce boljše. Zdaj imajo še Gorana Dragića. Slovenija je bolj napadalna ekipa, ki z napadom zakriva svoje pomanjkljivosti v obrambi. V obrambi niso tako močni. Tekme zmagujejo z napadom in odlično medsebojno kemijo. Imajo svoja orožja in poskušali nam bodo vsiliti svoj način igre, mi pa bomo morali izkoristiti naše močne točke."

"Poudarek bo na obrambi, kot tudi na napadu. Utruditi moramo njihove vodje. Pripravljeni smo na čvrstih 40 minut. Naša glavna naloga je, da vztrajamo pri zastavljenem načrtu in poskušamo zmagati."

Jonas Valančiunas Ob 17.15 Šport Čaka nas zelo težka prva tekma ...

"Napad je najmočnejša prvina slovenske igre, vendar imajo tudi slabosti. Nemci so dokazali, da imajo Slovenci šibke točke. Pripravljeni smo na vse možne scenarije. Imamo več načrtov. Slovenci so močna ekipa, vendar tudi nas ni za podcenjevati."

Rokas Jokubaitis

košarka SLO-EST Streznitev Šport Fiba: Slovenija ni več favorit za zmago na EuroBasketu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.