Šport > Košarka
50954 ogledov

Fiba: Slovenija ni več favorit za zmago na EuroBasketu

Luka Dončić Profimedia
Košarkarski strokovnjaki so Sloveniji odvzeli vlogo prvega favorita na prihajajočem evropskem prvenstvu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je tik pred začetkom prvenstva na stari celini izgubila primat na Fibini lestvici 'Eurobasket 2022 Power Rankings', ki določa razmerja moči med udeleženkami tekmovanja.

Po mnenju košarkarskih analitikov ima največ možnosti za zmago Srbija, ki je zavoljo dobrih predstav na obeh kvalifikacijskih tekmah za SP pridobila štiri mesta in z vrha izrinila Slovenijo.

Slovenijo je tako eno mesto izgubila in je po novem druga, tretja je Grčija, četrta Litva, prvo peterico pa zaokrožuje Francija.

Krovna košarkarska zveza je v preteklem mesecu objavila tri sezname; dvakrat je bila za favorita prvenstva razglašena Slovenija, po zadnji analizi dogajanja pod obroči pa je ta čast pripadla Srbiji.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Srbi, aktualni evropski podprvaki, so si status favorita za evropsko krono zagotovili z zmagama nad Grčijo in Turčijo v okviru kvalifikacij za SP 2023.

"V zadnji izdaji smo povedali, da bo Srbija še vedno kandidatka za naslov, nato pa so prikazali odlično formo in oživili upanje za SP z zmagama nad Grčijo in Turčijo. Srbija je morala pošteno zavihati rokave za zmago nad Grčijo po podaljšku, nato se je ubranila še hudega pritiska Turčije v Istanbulu. Dvakratni MVP Nikola Jokić je pokazal svojo veličino, vednar so tudi drugi prispevali k dvigu srbskih upov na EuroBasketu," so zapisali na uradni spletni strani Mednarodne košarkarske zveze (Fiba)

Kar zadeva možnosti slovenske izbrane vrste, pa so pri Fibi zapisali: "Vse je bilo videti zelo enostavno za Luko Dončića in Slovenijo. Sprehodili so se do zmage nad Estonijo, nato pa so proti Nemčiji odigrali pod nivojem in bili nadigrani. Slovenija je še vedno eden izmed favoritov za zmago na EuroBasketu, poraz z Nemčijo pa bi lahko izničil še zadnjo trohico prevzetnosti."

košarka SLO-EST | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 2
  • DasAuto 23:01 31.avgust 2022.

    Tukaj so si preveč enakovredni, da bi sploh lahko delal take brezvezne ratinge...

  • Ender3 18:45 31.avgust 2022.

    Naiven bi bil tisti, ki bi to stavil...!!