Šport > Košarka
553 ogledov

Slovenci v Kölnu s posebnim mestom za pripravo na tekme

slovenski navijači
1/6
Saša Despot
Slovenski navijači bodo na prvi tekmi v manjšini.

Slovenski košarkarski navijači v zadnjih dveh desetletjih ob Litovcih in morda še Fincih sodijo med najbolj zveste podpornike svoje reprezentance, tudi tokrat jih že v Kölnu pričakujejo okoli tisoč, še več pa naj bi jih prišlo na drugi del evropskega prvenstva, ki ga gosti Berlin. Slovenci namreč pričakujejo zanesljivo napredovanje svoje izbrane vrste v izločilne boje. 

Za slovenske navijače je tudi v Kölnu organiziran lokal, kjer se lahko družijo pred in po tekmah. V Papa Joe's Biersalonu, ki se nahaja v starem delu mesta in ga od Köln Arene loči most čez reko Ren, bosta v naslednjih dneh tako nastopila tudi Zoran Predin in Gregor Skočir, pevec skupine Big Foot Mama. Pred petimi leti so sicer po uspehu v Istanbulu navijače obiskali tudi košarkarji.

Ti bodo proti Litvi sicer imeli nekoliko manjšo podporo kot njihovi tekmeci. Litovcev namreč v Kölnu pričakujejo okoli pet tisoč.

V omenjenem nemškem mestu je sicer opaziti veliko ljubiteljev košarke, tudi tujcev, ki so oblečeni v drese Dallasa s številko 77. Ob tej se pogosto pojavi tudi številka 41 (Dirk Nowitzki; op.p.), zasledili pa smo tudi nekaj dresov moštva Milwaukee Bucks s številko 34 (Giannis Antetokounmpo; op. p.) in dresov z imenom nemškega organizatorja igre Dennisa Schröderja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.