Šport
1155 ogledov

Češki center zavrnil pisanje Srbov: "Tega nisem rekel"

Jan Vesely Profimedia
Češki košarkar se je hudoval nad prevodom srbskih novinarjev.

Češki košarkar Jan Veseli je zanikal poročanje srbskih medijev glede njegovih izjav o prihajajočem spopadu s prvim zvezdnikom srbske izbrane vrste Nikolo Jokićem.

Čehe po porazu v uvodnem krogu s Poljaki danes ob 17.30 čaka obračun Srbijo, katere glavno orožje je že omenjeni dvakratni MVP lige NBA.

Srbski novinarji so v napovedi današnjega srečanja povzeli izjave Veselija, nekdanjega člana Partizana, ki naj bi se pohvalil, da je v neposrednem dvoboju sposoben parirati enemu najboljših košarkarjev na svetu. 

"Nedvomno lahko zaustavimo Jokića," njegove besede citira srbski Sporklub.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Veselija so na predvečer obračuna s Srbijo, po izboru Fibe prvo favoritko EuroBasketa 2022, še enkrat povprašali glede njegovih izjav o Jokiću, 32-letnik pa jim je hitro nalil čistega vina.

"Ko oni to prevedejo, nastane povsem druga zgodba," je pojasnil košarkar. "Rekel sem samo, da mi bo v zadovoljstvo igrati proti njemu in da se že veselim tega dvoboja. Ničesar drugega nisem rekel, ampak njihov prevod je bil nekaj povsem drugega," je pojasnil 213 centimetrov visoki orjak.

Srbija, aktualni evropski podprvak, je v prvem krogu EuroBasketa 2022 s 100:76 premagala Nizozemsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice