Šport > Košarka
7648 ogledov

"To je bilo res podlo"

Eurobasket 2022 Saša Despot
Nekaj vroče krvi ob in po koncu drugega slovenskega dvoboja na Eurobasketu.

Dvoboj med Slovenijo in Madžarsko je bil že zdavnaj odločen, ko je slovenski center Žiga Dimec dobil neprijeten udarec s komolcem, po njem je kar nekaj časa obležal na tleh. "Vračal sem se v obrambo in sem začutil, da me je nekdo udaril. Nisem pričakoval in me je nekoliko raztegnilo. Ko ne pričakuješ, je težji udarec," je po tekmi, ki so jo Slovenci dobili za 15 točk, dejal Dimec.

Takoj po zadnji sireni na tekmi je do madžarske klopi pristopil selektor Aleksander Sekulić, spregovoril nekaj besed in besno usmeril prst, najverjetneje v Szilarda Benkeja, ki je bil najbližje Dimcu pred padcem slednjega na parket.

"Z Dimcem je vse ok. To so res podle stvari, da te ob takšnem vodstvu nekdo udari v hrbet. Veseli smo, da ni nič hujšega, sa je Žiga fant od fare," pa je potezo Madžarov pokomentiral Zoran Dragić.

Ta je bil sicer nezadovoljen s svojim metom (4/15, 1/7 za tri točke). "Nisem bil v krču, vendar ne vem, kaj je bilo. Zgrešil sem tudi polaganje. Gre pa v pravo smer. Upam, da se bo odprlo. Jutri nas čaka nova tekma. Upam, da bomo jutri že 3:0," se je ob koncu že dvoboja z Bosna in Hercegovino, ki prihaja po manj kot 24 urah, dotaknil mlajši od bratov Dragić.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prav zaradi natrpanega urnika je bilo še pomembneje, da so Slovenci proti Madžarom hitro zagospodarili na parketu, tekmo so odprli z vodstvom 18:2, in nato odpočili pomembnejše igralce. Goran Dragić je tako odigral le 6 minut in pol, Mike Tobey 11, Luka Dončić pa zanj skromnih 19 minut.

"Dobro smo odigrali, prišli do pomembne zmage. Na koncu smo malce popustili. Odpočili smo ključne igralce, kar je bilo dobrodošlo," je dejal Dimec.

"Luko in Gogija smo nekoliko spočili. Drugi smo igrali, da pridemo v pravi ritem. Jaz, Prle (klemen Prepelič, Op.p.) in nekateri smo malce manj igrali, ker je bila takšna tekma. Sekulić mora najti minute za vse, kot to počne zdaj,"  pa je menil Zoran Dragić.

"Vsi so pričakovali, da bomo zmagali. Tudi mi. Osredotočeno smo krenili v dvoboj. Proti Madžarski smo se opekli v kvalifikacijah, tokrat smo šli kontrolirano in zasluženo zmagali. Prav nam je prišlo, da smo najprej imeli Litvo, potem prost dan, zdaj pa dve tekmi zapored. Vemo, kako je Bosna in Hercegovina odigrala proti Nemčiji. Imajo kakovost, srčnost, čvrstino in disciplino. Maskimalno se bomo pripravili na njih in skušali zmagati tudi to tekmo," je še zaključil Zoki.

Aleksandar Lazić Zdaj z BiH Šport "Imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo" Mike Tobey Prepričljivo Šport "Danes je bil to Dončićev šov" Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport "Danes bo zadoščala Gogijeva leva roka" Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije Mikael Hopkins Naslednji tekmec na EP Šport "Olimpija je bila moj najljubši klub, verjamem pa v zmago proti Sloveniji" Eurobasket 2022 EP Šport Blažič: Boljšega scenarija ne bi mogli napisati Eurobasket 2022 Miha Šport Junak dvoboja: Luka je izjemen fant košarka ep 2022 SLO-LIT Prepelič: Šport "Gre za sramotno potezo s strani Fibe!" košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket 2022 Šport Zoki: To je bil ključ do zmage košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport "Rad bi se zahvalil tudi taksistom"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice