Šport > Košarka
1298 ogledov

"Danes je bil to Dončićev šov"

Mike Tobey Profimedia
Slovenski košarkarji so ob visoki zmagi uspeli omejiti minutažo ključnih igralcev. Med njimi je bil tudi Mike Tobey.

Slovenska reprezentanca je na svoji drugi tekmi tokratnega evropskega prvenstva prišla še do druge zmage. Po težkem boju z Litvo so tokrat izbranci Aleksandra Sekulića povsem nadigrali Madžare. Že na začetku dvoboja je Slovenija povedla z 18:2, na polovici zadnje četrtine pa se je razlika po trojki Luke Rupnika povzpela že na 30 točk. Kasneje so Slovenci precej popustili, Madžari pa so prepolovili razliko do končnih 103:88 v korist Slovenije.

"So dobra ekipa, a od začetka smo igrali tako, kot smo si želeli, zadeli smo nekaj metov. Dobro smo metali na koš. To je bila za nas pomembna tekma, vsaka zmaga v skupini šteje in z njo smo zelo zadovoljni," je po dvoboju dejal Mike Tobey. Ta je bil proti Litvi s 24. točkami prvi strelec Slovenije, tokrat je ob visoki prednosti odigral le 11 minut in pol ter pri tem dosegel dve točki in zbral šest ulovljenih žog.

Tudi njega je navdušila predstava Luke Dončića (20 točk, 7 skokov, 7 podaj), ki je na parketu prebil 19 minut, a pri tem poskrbel za nekaj izjemnih potez.  

"Luka je seveda spektakularen igralec, zna poskrbeti za vrhunske poteze. Danes je bil njegov šov," je predstavo soigralca opisal Tobey.

Ta bo znova eden ključnih mož na tekmi proti Bosni in Hercegovini (ob 17.45). "Gre za dobro reprezentanco. Očitno je, da imajo v Nurkiću in Musi dva izjemna igralca, vendar so lahko nevarni tudi drugi. Dobro se moramo pripraviti na njih. Tik pred EP so zabeležili veliko zmago proti Franciji, to kaže na njihovo sposobnost in jutri pričakujem težek boj."

Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi

Če se je na prvi tekmi proti Litvi, seveda ob pomoči soigralcev,  izjemno uspešno kosal z Jonasom Valančiūnasom in Domantasom Sabonisom, ga zdaj čaka obračun še s tretjim odličnim NBA centrom. O boju z Nurkićem je Tobey menil: "Gre za izjemno nadarjenega igralca. Obstaja razlog, da tako dobro igra v ligi NBA. Pri nas bo poudarek na tem, da ga omejimo. Je odličen košarkar, vendar se bomo potrudili, da čim boljše opravimo delo proti njemu."

So boji z NBA igralci dodatna motivacija? "Pomaga, če imaš za sabo dobro ekipo. Gre za timsko delo. Dvoboji s takšnimi igralci so zabaven izziv in podobno, a kot sem dejal, gre za delo vseh igralcev na parketu, pomembna pa je le zmaga. Je pa vsekakor dodatna motivacija, ko igraš proti košarkarjem takšnega kalibra, še zlasti, če so na tvoji poziciji. A hkrati... Naša motivacija je, da osvojimo ta turnir. Vsaka tekma, ki je pred tabo, je nekaj posebnega, iz skupine pa želimo napredovati v čim boljšem položaju."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Naturalizirani Američan iz zvezne države New York je zdaj sicer drugo leto član slovenske reprezentance. "Glede na lani je vse nekoliko boljše, če moštvu dodaš nekdanjega najkoristnejšega igralca evropskega prvenstva. Goran Dragić prinaša veliko razliko. Tudi ostali igralci so napredovali, Luka je še boljši kot pred letom dni. Vsi so izboljšali svojo igro in gradimo na tem."

Ob koncu dvoboja z Madžarsko jo je sicer nekoliko skupil njegov kolega na centerskem položaju Žiga Dimec, ki je v hrbet prejel močan udarec. "Nisem videl, kaj se je zgodilo, opazil sem le, da je obležal na parketu. Upam, da ni šlo za kakšno umazano potezo. Upam tudi, da bo z Žigo vse v redu," je Tobey izjavil tik po tekmi.

Na srečo se je izkazalo, da pri Dimcu ne gre za kaj hujšega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice