Šport > Košarka
651 ogledov

"Morda je bilo nekaj treme, a je hitro izginila"

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Gre za samo pozitivne reči," o svoji udeležbi na Eurobasketu pravi najmlajši član slovenske reprezentance.

Na tekmi proti Madžarski, ki so jo Slovenci dobili z rezultatom 103:88, je svoj prvi nastop na velikih tekmovanjih v članski konkurenci dočakal tudi Žiga Samar.

"Seveda sem izjemno zadovoljen Od malega sem si želel zaigrati na evropskem prvenstvu, še zlasti po Eurobasketu, ki je bil v Sloveniji. Srečen sem, še posebej zato, ker smo zmagali. Mogoče sem imel malce treme na začetku, a z igranjem takoj izgine," je svoj nastop opisal 21-letni Jeseničan.

Ta se bo v Nemčijo sicer kmalu vrnil tudi po  EP. Med obema sezonama je nekdanji član mlajših selekcij madridskega Reala iz španske Fuenlabrade namreč prestopil k Albi. Z nemškim evroligašem je podpisal šritiletno pogodbo, a bo v prvi sezoni posojen klubu Hamburg Towers, ki prav tako nastopa v najmočnejši nemški ligi. 

Proti Madžarski je Samar odigral deset minut, v tem času se ni odločil za met na koš, v svojo statistiko pa je vpisal skok, dve podaji in ukradeno žogo. Njegov +/- (razmerje med doseženimi in prejetimi koši, ko je igralec na parketu; op.p.) je znašal +6. Ob tem je razbremenil nosilce igre, predvsem Gorana Dragića, ki je proti Madžarom na parketu prebil le slabih šest minut in pol.

"Dvoboj je bil pomemben tudi zaradi tega, da smo ga varno pripeljali pod streho. Da sta se lahko Goran in Luka spočila, saj ju bomo potrebovali na naslednjih tekmah," je razmišljal Samar.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenijo je v preteklosti redno zastopal v mlajših selekcijah, z izbrano vrsto do 18 let je leta 2019 osvojil bronasto kolajno na EP, izbran je bil v prvo peterko tekmovanja.

"Gre za razliko v primerjavi z mladinskimi prvenstvi. Zagotovo je že biti del tega velika stvar. Vsak dan živiš v istem hotelu z velikimi zvezdami. Že biti na pripravah z Luko Dončićem je velika čast. Gre za samo pozitivne stvari," o svoji udeležbi med evropsko elito pravi Samar.

"Malce bom poskrbel za Žigo Samarja, všeč mi je, kako igra. Ima zelo velik potencial," je že na začetku priprav sicer obljubil kapetan Dragić, ki je mentorsko funkcijo opravljal tudi leta 2017, ko je bdel nad takrat 18-letnim Luko Dončićem.

Oba slovenska zvezdnika lige NBA imata zdaj precejšen vpliv pri razvoju Jeseničana. "Goran mi svetuje, veliko se pogovarjava o tekmah. Ves čas mi daje nasvete. Ko pa vidiš Dončićeve poteze, poskušaš kaj takšnega ponoviti tudi sam. Na meni je, da se učim teh stvari. Apak pri Luki smo takšnih reči že navajeni," je vlogo prvih dveh mož reprezentance opisal Samar.

košarka ep 2022 SLO-LIT Po zmagi Šport "Rad bi se zahvalil tudi taksistom" košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket 2022 Šport Zoki: To je bil ključ do zmage košarka ep 2022 SLO-LIT Prepelič: Šport "Gre za sramotno potezo s strani Fibe!" Eurobasket 2022 Miha Šport Junak dvoboja: Luka je izjemen fant Eurobasket 2022 EP Šport Blažič: Boljšega scenarija ne bi mogli napisati Mikael Hopkins Naslednji tekmec na EP Šport "Olimpija je bila moj najljubši klub, verjamem pa v zmago proti Sloveniji" Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije Eurobasket 2022 Eorobasket 2022 Šport Analiza: Preveč informacij lahko škodi, nekaj reči zadržiš zase Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi Mike Tobey Prepričljivo Šport "Danes je bil to Dončićev šov" Aleksandar Lazić Zdaj z BiH Šport "Imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice