Šport > Košarka
4390 ogledov

Dončićeva žoga ni hotela skozi obroč, Bosanci pokazali zobe

Eurobasket 2022
1/32
Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca po prvem polčasu tretjega obračuna evropskega prvenstva z Bosno in Hercegovino vodi z 52:49.

Slovenska košarkarska reprezentanca je ob 17.45 začela tretjo tekmo EuroBasketa 2022. Po zmagah nad Litvo in Madžarsko je tretji nasprotnik izbrana vrsta Bosne in Hercegovine.

Košarkarji BiH so za uvod v prvenstvo stare celine premagali Madžarsko, v drugem krogu pa so morali priznati premoč Nemčiji.

Eurobasket 2022 O potezi tekmeca Šport "To je bilo res podlo" Eurobasket 2022 Prepelič Šport "Vsi vemo, kaj je bilo z Goranom, vsaka takšna minuta je zlata vredna"

 

Po zapravljenih napadih na obeh straneh je za prve točke na tekmi s trojko poskrbel Edin Atić. Po še eni izgubljeni žogi Slovenije je bil izza črte natančen še Jusuf Nurkić. Atić je s košem iz igre povišal na 8:0, na drugi strani igrišča pa je s trojko led uspešno prebil Mike Tobey.

Že uvodoma se je razigral Jusuf Nurkić, zato je Aleksander Sekulić v igro poslal Gorana Dragića, ki je takoj vpisal dve točki. Slovenci so nato strnili vrste v obrambi, Jaka Blažič je zadel trojko, v naslednjem napadu pa zgrešil polaganje, a je žogo skozi obroč potisnil Tobey za izenačenje na 10:10.

S košem Vlatka Čančarja so Slovenci prvič na tekmi povedli, košarkar Denver Nuggets pa je bil nekaj trenutkov kasneje trikrat natančen izza črte za proste mete.

Če so Bosanci uvodoma vodili že za osem točk, so se Slovenci sredi četrtine dokončno prebudili in z delnim iziom 19:6 zagospodarili na igrišču. 

Pri Bosancih se je razigral Nurkić, ki je bil zaslužen za več kot polovico točk njegove reprezentance, zelo razpoložen pa je bil tudi Džanan Musa, ki je najprej izenačil na 19:19, nato pa v prodoru izsili še dodaten prosti met za prednost BiH z 22:21.

"MVP, MVP" Šport Dvorana norela zaradi Dončića, predstavnika Dallasa pa takole

Slovenski odgovor je bil silovit. Najprej je bil uspešen Čančar, takoj za njim po asistenci njegovega brata še Zoran Dragić. Goran Dragić je asistiral tudi pri košu Tobeyja. Prav podaje zlatega kapetana so bile ključne za uspešen zaključek prve četrtine.

Izkušeni veteran, ki bo kariero nadaljeval v moštvu Chicago Bulls, je v igro vnesel svežo energijo in vlekel slovenski voz v sklepnem delu uvodne četrtine. Slovenci so jo dobili z 32:26.

Bosanci so drugo četrtino odprli z dvema zaporednima trojkama, pri čemer je močno zatajila slovenska obramba, zato je Sekulić takoj reagiral z minuto odmora. Po kratkem premoru je bila izza črte natančen Zoran Dragić.

Žoga Luke Dončića še kar ni hotela skozi obroč, bolj uspešna sta bila v tem pogledu Tobey in Prepelič. Slovenci so v tem delu povedli za +8, a so Bosanci po minuti odmora odgovorili s šestimi zaporednimi točkami. Po osebni napaki Eda Murića je Miralem Halilović znižal na točko razlike (40:39).

Slovenci soi še naprej zadevali, vendar med njimi ni bilo tiste prave napadalne kemije, za povrhu pa so nekajkrat plačali davek luknjičaste obrambe. John Roberson je neoviran s trojke zadel za vodstvo z dvema točkama razlike, v enaki meri mu je v naslednjem napadu vrnil Čančar. Iz težkega položaja je dve točki vpisal Dončić, ki ni izkoristil dodatnega prostega meta, popravni izpit Slovenije pa je s trojko v največji možni meri unovčil Prepelič (50:44).

Luka Magic Šport Ukradel žogo, osmešil tekmeca in podal na slepo za alley-oop

Po košu Dončića je Slovenija vodila za osem (52:44), nato pa je Musa s petimi zaporednimi točkami postavil končni izid prvega polčasa (52:49).

Najučinkovitejši Slovenec v prvem polčasu je bil Čančar z desetimi točkami. Prepelič jih je dosegel osem, po sedem sta jih prispevala brata Dragić. Dončić je ob metu iz igre 3/10 (0/5 za tri) vpisal šest točk.

Slovenci so dobili skok s 24:18, obe reprezentanci pa sta izgubili po sedem žog. Odstotek zadetih metov iz igre je bil rahlo na strani Slovenije - 49% proti 47%.

EuroBasket 2022, skupinski del, 3. krog:

Slovenija - Bosna in Hercegovina 52:49* (32:26, 52:49, -:-)

* - polčas

Več o nadaljevanju tekme si preberite TUKAJ.

Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.