Šport > Košarka
2893 ogledov

"Vsi vemo, kaj je bilo z Goranom, vsaka takšna minuta je zlata vredna"

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Vsaka minuta, ki jo lahko prihranimo Goranu in Luki, je zlata vredna."

"Imeli svoj cilj in ga tudi uresničili. Naši glavni igralci niso odigrali preveč minut, ob tem pa smo prišli do zelo solidne zmage. Mnogi igralci so s to tekmo pridobili na samozavesti in se vrnili v ritem. Zdaj nas čaka nova pomembna tekma. Če želiš osvojiti prvenstvo ali pa se boriti za kolajne, moraš premagati najboljše reprezentance. Madžarska morda res med takšne ne sodi, a jih nismo podcenjavali, z njo smo izgubili v kvalifikacijah, zdaj smo se ji želeli oddolžiti. Sledi nova tekma, potrebno je pozabiti na Madžarsko in se posvetiti Bosni in Hercegovini," je sinočnji dvobo z Madžarsko in drugo zmago Slovencev v Kölnu najprej pokomentiral Klemen Prepelič.

"Tekma z Madžari se je odvijala po notah, ki smo si jih zaželeli. Prevzeli smo pobudo na začetku dvoboja in s tem izpolnili cilj, da spočijemo glavne igralce. Mislim, da Gogi niti ni odigral deset minut, tudi Mike Tobey se je spočil. Luka je precej mlajši od obeh in si preprosto želi igrati. Temu primerno je prikazal novo vrhunsko predstavo. Ob tem smo tudi ostali dobili kar zajetno minutažo, da se razigramo. In to bo zagotovo pomembno za nadaljevanje turnirja."

Mike Tobey Prepričljivo Šport "Danes je bil to Dončićev šov" Eurobasket 2022 Najmlajši reprezentant Šport "Morda je bilo nekaj treme, a je hitro izginila"

Goran Dragić je na parketu prebil le šest minut in pol, Luka Dončić zanj precej skromnih 19. "Vsaka minuta, ki jo lahko prihranimo, je zlata vredna. Vemo, kaj se je Goranu zgodilo leta 2017 v finalu, ko ni mogel več igrati. Iz tiste situacije smo se vsi veliko naučili. Verjamem pa, da smo vsi zelo dobro pripravljeni, delali smo trdo v teh pripravah. A kakor sem že dejal, pomembno je, da se ohrani neka svežina med turnirjem. Manj kot 24 ur nas na primer loči od dvoboja z BiH. Nasprotnik je razigran, pred dnevi je premagal Francijo, dobro kontroliralal obračun z Madžarsko in dodobra namučil Nemčijo. Daleč od tega, da bi jih podcenjevali. Moramo se pripraviti na njih," je še dejal 'Prle'.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenija bo proti Bosni in Hercegovini lovila še trtjo zmago po uspešnih dvobojih z Litvo (92:85) in Madžarsko (103:88). Koliko dvomov pa je pred EP morda povzročil izgubljeni dvoboj v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pred tednom dni, ko je Nemčija slavila precej zanesljivo?

"Takoj smo vedeli, da tisti pristop ni bil niti deset odstotkov od tega kaj smo zmožni. Opekli smo se. Eni pravijo, da se je to zgodilo v pravem trenutku, jaz mislim, da ni bil pravi, saj so tudi kvalifikacije za SP zelo pomembne. Ampak na tisto je treba pozabiti, zdaj smo na evropskem prvenstvu. Moramo iti iz tekme v tekmo. Nikogar ne smemo podcenjavati, z vsakim moramo odigrati stoodstotno. Čim prej se lahko tekma odvije v našo korist, tem boljše. In proti Madžarski je bil takšen dvoboj," je še dejal Prepelič, ki po poškodbi roke, ta mu je vzela lep del minule sezone, ne čuti več nobenih bolečin.  

goran dragić gašper vidmar Junak iz leta 2017 Šport "Glava si želi, a telo ni zdržalo... Tudi zlato je dosegljivo." košarka SLO HRV Začetek EP Šport Dragić: "To je bil hladen tuš za nas, pogovorili smo se" košarka ep 2022 SLO-LIT Eurobasket Šport Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom Eurobasket 2022 Eorobasket 2022 Šport Analiza: Preveč informacij lahko škodi, nekaj reči zadržiš zase Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice