Šport > Košarka
8053 ogledov

Nora poteza Dragića v dvoboju z 211 cm visokim orjakom

Print Screen
Izkušeni slovenski veteran Goran Dragić je znova dokazal, da kljub zajetni kilometrini še zdaleč ni za med staro šaro.

Kapetan Goran Dragić je bil eden najboljših igralcev ob porazu slovenskih košarkarjev proti Bosni in Hercegovoni v tretjem krogu košarkarskega EP.

Izkušeni 36-letnik, najkoristnejši igralec EuroBasketa 2017 v Istanbulu, je tokrat v 24 minutah igralnega časa zabeležil 20 točk (8/15 met iz igre, 2/4 za tri točke, indeks 24).

Eurobasket 2022 Po tekmi z BiH Šport "Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno" Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP

Dragić, ki je tekmo pričakovano začel na klopi, je takoj po prihodu na parket poživil igro slovenske izbrane vrste in ji ob vsakem stiku z žogo dal dodaten zagon za boj z zelo motiviranim dobro organiziranim nasprotnikom.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glede na to, da je bil slovenski kapetan eden najbolje razpoloženih igralcev na obeh straneh igrišča, je marsikoga presenetilo, da ga je selektor Aleksander Sekulić v drugi oziroma tretji četrtini dolgo časa pustil sedeti na klopi.

Da mu strategija ni bila pogodu, je Dragić pokazal po koncu tekme, ko je na novinarsko vprašanje glede njegove "odsotnosti" odvrnil: "Vprašajte selektorja!"

Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

Dober pokazatelj Dragićeve forme je bil tudi njegov spektakularen koš v najbolj napetih trenutkih zadnje četrtine.

Gogi je pri zaostanku Slovenije s 73:75 v obrambi izbil žogo Džananu Musi in krenil v hiter protinapad, kjer ga je pod obročem pričakal 211 centimetrov visoki orjak Jusuf Nurkić, znan tudi kot "bosanska zver".

Jusuf Nurkić Center Šport NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi

Dragić se ni ustrašil izziva in prek zvezdnika Portland Trail Blazers zadel težak koš za izenačenje, pri tem pa je bila nad njim storjena še osebna napaka, žal pa je dodaten prosti met ostal neizkoriščen.

Plaz kritik Šport Bosanci znoreli nad Dončićem: "Sramota za takšnega igralca" Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega"

Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna
Komentarjev 2
  • Ladko Lipovsek 20:38 05.september 2022.

    selektor je kriv, tako se ne vodi tekme

  • jakec1575 11:54 05.september 2022.

    gogi je se vedno kapetan. pravi.