Šport > Košarka
1795 ogledov

"Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno"

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Ali smo ali nismo?" se sprašujejo v slovenski izbrani vrsti.

"Danes smo šli zelo zaspano v tekmo, enostavno smo mislili, da se bodo Bosanci sami premagali, a temu ni bilo tako. Nimamo kaj, danes so bili boljši. Videli smo, da nam nekatere reči v igri še ne gredo tako dobro. Boljše je, da se to zgodi prej kot prepozno. Recept je jasen, imamo še dve tekmi, očitno proti boljšim ekipam igramo boljše. Komaj čakamo, da popravimo vtis in da vidimo, ali smo ali nismo," je po porazu proti Bosni in Hercegovini s 93:97 dejal Edo Murić.

Tokratni nasprotnik je tekmo odprl z delnim izidom 8:0, ujel ritem in bil nato vseskozi blizu aktualnim evropskim prvakom, v zaključku pa predvsem z napadalnim skokom v ključnih trenutkih potopil Slovence.

Po slabem uvodu ni veliko spremenil niti pogovor ob glavnem odmoru. "Ob polčasu je že vse prepozno. Enkrat, ko se takšna ekipa razigra, ko Roberson zadane štiri trojke, potem je že prepozno. Zanj je potem koš kot bazen. V polčasu smo si rekli, da bomo vse skupaj popravili, ampak mi smo predvsem odvisni od tega, kar naredimo v prvih petih, desetih minutah. Če se tam 'razletimo', tudi nas enako kot Bosance, nihče ne more ustaviti."

Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga! Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega"

"Treba je delati in vsako tekmo začeti enako kot na primer tisto proti Litvi. To je bilo opozorilo in gremo naprej. Kaj hočemo. Slabo smo zapirali, slabo smo 'šutirali', na koncu smo zgubili za nekaj točk. Tako kot sem rekel, boljše zdaj kot kasneje. Popraviti moramo igro, ko nasprotnik zaigra consko obrambo, nismo pričakovali, da bodo igrali tako. Videli smo, da moramo popraviti še nekaj stvari v obrambi, skok pa je stvar želje. Moramo vsaj izenačiti energijo vsake ekipe, če se želimo z njo boriti. Danes tega nismo storili, Bosanci so imeli več energij. Zaradi tega so prišli do zmage," je še menil Murić.

To je bil prvi poraz Slovenije na evropskih prvenstvih po letu 2015. Kasneje so Slovenci nanizali 11 zmag, devet na prejšnjem Eurobasketu, dve pa so dodali še V Kölnu. Zdaj sledi tekma s še neporaženimi gostitelji (v torek ob 20.30). 

"Nemčija je domačin. Polna dvorana, evforija, spomnite se, kako je bilo, ko smo igrali v Sloveniji. Oni pa so zdaj še res v formi. To bo zelo dober test, da popravimo vtis. Tekmo bomo vzeli kot finale in upam, da bo šlo po naših željah," je zaključil Murić.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice