Šport > Košarka
56775 ogledov

Tako se je Luka odzval na bes bosanske javnosti

trening Saša Despot
Prvič na EP je pred medije stopil tudi Luka Dončić.

"Pi*ka materina, proti komu mi to izgubljamo," je v izdihljajih srečanja, ki so ga nato Slovenci izgubili proti Bosni in Hercegovini, v minuti odmora dejal Luka Dončić in s tem dvignil vihar v državi tekmeca, kjer so menili, da je bil eden izmed največjih zvezdnikov tokratnega Eurobasketa nespoštljiv.

Plaz kritik Šport Bosanci znoreli nad Dončićem: "Sramota za takšnega igralca"

Prav te teme se je Luka dotaknil na začetku druženja z mediji po večernem teningu: "Mislim, da so bili moji komentarji nepotrebni. To je tisto, ko izgubljaš in si nervozen, vse skupaj. Opravičujem se za te komentarje. Kaj naj rečem? Bosanci so bili boljši, naš pristop in uvod v tekmo je bil slab, nismo bili skoncentrirani. Zmagal je boljši."

Takoj po tekmi so se pojavila nekatera nesoglasja v izbrani vrsti, a so se igralci nato pogovorili. "Ja. Na koncu gre le za en poraz, še vedno je vse odvisno od nas, od tega, kaj bomo naredili na naslednjih dveh tekmah. To je bila ena tekma, vsake ne moreš dobro odigrati. Treba je pozabiti na ta poraz z Bosno in igrat naprej," meni Dončić.

Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med dnevom je generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović izjavil, da so obrazi košarkarjev zdaj drugačni, bolj odločni. "Kaj je mislil? Ne vem, to morate vprašati njega. Pogovorili smo se, gremo naprej. Moramo pozabiti, kaj je bilo in se tudi veliko naučiti iz te tekme z BiH. Zdaj sta še dva dvoboja pred nami, ni konec sveta, če smo enega izgubili."

Rašo Nesterović Rašo o izbrani vrsti Šport "Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni"

Naslednji tekmec bo Nemčija, ki je pred dobrim tednom Slovenijo premagal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. "Nemci so res neugodni, to smo videli že v Münchnu. Moramo dobro zapirati tekmeca v obrambi, skok je res pomemben. Čaka nas res težka tekma. Upam, da se nam bo uspelo maščevati, upam na zmago. A kot sem že dejal, bo šlo za težko tekmo, res imajo veliko orožij, domačo dvorano. Morali bomo biti osredotočeni, morali bomo odigrati odlično tekmo, če jih želimo premagati."

"Dodatna motivacija je, ampak vsaka tekma je zelo pomembna. Bilo bi super, če bi jih ugnali, igramo v Nemčiji, to je še en velik izziv. To je košarka, jaz tu uživam, če žvižgajo ali pa navijajo zame. Vedno uživam, to ne spremeni moje igre."

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Luka Dončić je vsaj v Kölnu največja zvezda tega evropskega prvenstva. Mladega Slovenca že pred hotelom čakajo navijači in ga spremljajo na vsakem koraku. Je to zanj dodatno breme? "Ne, ni težko, včasih si sicer res želiš biti sam, a to je del tega, kar sem sanjal kot majhen otrok, kamorkoli grem podelim kakšen podpis, pristanem na fotografijo. Meni to res ni težko, to je del tega in sem zelo vesel, če lahko ustrežem."

Eurobasket 2022 Fotogalerija Šport Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije

In kakšna je ocena prvih treh obračunov v Kölnu? "Zadnjo tekmo nismo odigrali tako, kot bi jo morali. Ampak na prvih dveh smo pokazali, da smo lahko tudi eni izmed favoritov, vsak igralec ima svojo vlogo. Mislim, da smo tudi mi lahko nevarni."

Po izračunih se je Slovenija sicer že prebila med 16 najboljših moštev EP, tekmovanje bo nadaljevala v Berlinu. Nekateri se tako sprašujejo, če bo Slovenija kalkulirala in iskala nasprotnika, čeprav je za zdaj nemogoče napovedati tudi razplet v Skupini A, ki igra v Tbilisiju.

"V bistvu sploh ne vem s kom se križamo. To imajo bolj čez naši doktorji. Mi gremo po dve zmagi, potem bomo pa videli, kaj bo."

Prav skupina v Kölnu je že pred prvenstvom veljala za najtežjo: "Ta skupina je nora, vseh šest ekip lahko tekmuje, vsakdo lahko premaga vsakega. Vsi dvoboji so odlični za ogled, dobri za navijače, gre za težko skupino, saj te lahko vsak premaga."

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po koncu treninga je Dončić imel na desnem zapestju sicer vrečko z ledom, a sam pravi, da ne gre za nič resnejšega: "Že dve tekmi sem imel težave v zapestju, včeraj sem še enkrat padel nanj. Ampak nič resnega."

EP so sicer zaznomavale nekatere precej bizarne sodniške odločitve. Kaj meni o sojenju? "Včeraj ste lahko vse videli. Čas na tekmi s Turčijo, tehnična napaki na dvoboju Litve, marsikaj se dogaja. A s tem se mora ukvarjati Fiba, jaz nimam nič povedati na to temo."

Kako pa je z razporedom, ki ga je za košarkarje pripravila Fiba? "Težko je, igrali bomo štiri tekme v petih dneh, v nedeljo smo zaigrali po manj kot 24 urah med tekmama. Ampak za vse je enako, vsi imajo nekaj manj počitka. Težava je v tem, da se pri tem pojavljajo poškodbe, več jih je, klubi poškodovanih igralcev pa ne bodo zadovoljni. Več počitka bi vsekakor bilo boljše."

Za konec je sledilo še vprašanje, če si uspe ogledati ostale dvoboje na EP.  "Ogledam si precej dvobojev, ko imamo prosto. Največkrat si ogledam Srbijo in Grčijo. Zakaj? Saj veste. Imajo dva najboljša igralca," pravi Dončić.

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

trening | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega" Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna Eurobasket 2022 Po tekmi z BiH Šport "Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno" Luka Dončić Samozavest serijsko Šport "Dončić? Ustavili smo najboljšega na svetu" Eurobasket 2022 Spektakularna, toda ... Šport Žal je to bila edina trojka, ki jo je Dončić proti BiH zadel Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP Eurobasket 2022 Prepelič Šport "Vsi vemo, kaj je bilo z Goranom, vsaka takšna minuta je zlata vredna" Eurobasket 2022 O potezi tekmeca Šport "To je bilo res podlo"
Komentarjev 10
  • crna 12:42 06.september 2022.

    Zmaga vedno boljši. Luka je pa človek kot vsi ostali, tudi jaz sem preklinjal pred tv pa kaj.

  • andrej084 12:12 06.september 2022.

    Luka ima prav, brez veze se opravicuje...

  • tomaz696 11:37 06.september 2022.

    Bljitva ubogi v duši..

Sorodne novice