Šport > Košarka
3127 ogledov

"Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni"

Rašo Nesterović Saša Despot Rašo Nesterović.
Generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović je prepričan, da se bodo slovenski košarkarji prebudili po porazu z BiH. Po njegovem mnenju jim to piše na obrazu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je dobila uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v košarki, ko so padli Litovci in Madžari, precej slabe volje pa je v izbrano vrsto prinesel nepričakovan poraz proti Bosni in Hercegovini. Takoj po tekmi je nestrinjanje z razporeditvijo minutaže izrazil kapetan Goran Dragić, Klemen Prepelič pa je dejal, da niti igralci niti strokovni štab tokrat niso bili pripravljeni na tekmeca. Čutiti je bilo kar nekaj frustracij znotraj ekipe.

Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

"To je nekaj povsem normalnega, redko se zgodi, da ena reprezentanca gre do konca brez poraza. To je čisto normalno. Ne bom rekel, da gre za pozitivno reč, vendar je to lahko zadeva, ki te prebudi za boljše nadaljevanje," se je ob srečanju z mediji na zadnja doganja v reprezentanci odzval nekdanji odlični slovenski reprezentant Radoslav Nesterović, ki zadnjih nekaj let na Košarkarski zvezi Slovenije opravlja funkcijo generalnega sekretarja.

Na vprašanje, če ga ne skrbijo izrečene besede po tekmi z BiH, je odvrnil: "Ne. Bolj bi me skrbelo, če bi bili tiho. Če ne bi bilo nobene reakcije na dvoboj, bi bilo precej bolj zaskrbljujoče. Po porazu so glave še vroče, takšne situacije so bile že stokrat in še stokrat bodo. Mislim, da so fantje dovolj izkušeni in pametni, da vedo, kaj je potrebno storiti," je menil Rašo.

Nesterović kljub bogatim izkušnjam ni posegel v morebitna nesoglasja v izbrani vrsti: "Igralci so dali že toliko skozi, da točno vedo, kdo je kje storil napako. Vedo, kaj je potrebno popraviti. Garali so dva meseca, če dodamo še tisti junijski cikel, seveda ne želijo tega vreči stran in verjamem, da bodo stopili skupaj in dali svoj maksimum v naslednjih tekmah."

"Danes so obrazi že pravi. Lahko povem, da so obrazi res pravi," je še dejal Nesterović in na vprašanje, kaj to pomeni, kakšni so ti obrazi, odvrnil: "Ne morem uporabiti te besede. Večina od vas si verjetno predstavlja za kaj gre."

Rašo Nesterović | Avtor: Saša Despot Rašo Nesterović Saša Despot

"Porazi se dogajajo. Morda vsi, tudi mediji in navijači, pričakujemo preveč, razmišljamo o polfinalu in finalu. Počasi. Tudi druge ekipe znajo igrati, vsakdo se želi dokazati proti evropskemu prvaku."

Slovenija se bo zdaj pomerila z gostiteljico: "Nemčija je zelo neugodna, po tem, kaj smo doslej videli na tem evropskem prvenstvu, je morda celo najboljša ekipa na tem tekmovanju. Bomo videli. Ampak, če želiš biti to, kar mi hočemo, da smo, potem moraš premagovati vse tekmece. Definitivno pa pričakujem drugačno Slovenijo od tiste proti BiH. V to sem prepričan. Tisto za nazaj tako ali tako ne moreš spremeniti, tisto se je že zgodilo. Vzeti je treba dobre stvari, ki so se doslej zgodile, naprej in popraviti slabše reči."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice