Šport > Košarka
15942 ogledov

"Dončić? Ustavili smo najboljšega na svetu"

Džanan Musa Epa
Bosanski košarkarji po zmagi nad aktualnimi evropskimi prvaki prekipevajo od samozavesti.

Bosna in Hercegovina se veseli velikega športnega uspeha, potem ko je v tretjem krogu EP premagala Slovenijo (97:93), eno glavnih kandidatk za najvišja mesta na EuroBasketu 2022.

Eurobasket 2022 Po 11 zmagah Šport Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP

Prvi Bosancih je bil s 23 točkami najučinkovitejši John Roberson, čigar trojke so bile na koncu pogubne za Slovenijo, točko manj od njega pa je vknjižil Džanan Musa, ki je po zmagi potegnil črto pod velikanskim dosežkom njegove reprezentance.

Eurobasket 2022 Po tekmi z BiH Šport "Mislili smo, da se bodo sami premagali, potem je bilo prepozno" Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

Džanan Musa | Avtor: Epa Epa
"To je res neverjetno. To je tisto, kar si zaslužijo naša država, igralci in navijači. Vsak poraz je za nas tragedija, ker si tako zelo ženemo k srcu, vsaka zmaga pa vodi v evforijo, kot da smo postali svetovni prvak. To kaže, koliko je ljudem mar. Na igrišču sem pustil vse, kar premorem. Zdaj se moramo odpočiti in se pripraviti na torkovo tekmo s Francijo," je povedal Musa.

"Vsi so govorili, češ, v tej skupini so Nemčija, Litva,, Francija, Slovenija in dve ekipi, ki nista nič posebnega. To nas je podžgalo. Na EuroBasketu je vse mogoče. Zmaga proti eni najboljših ekip na svetu ti vlije dodatne samozavesti. Prav tako smo pridobili spoštovanje drugih ekip. O nas ne bodo več razmišljali v smislu 'ah, ta Bosna', tevmeč bodo videli ekipo, ki je v zadnjih desetih dneh premagala dveh vrhunski moštvi," je na zmago nad favorizirano Francijo v kvalifikacijah za SP spomnil 23-letni član madridskega Reala.

Spregovoril je tudi o tem, kako so uspeli s soigralci omejiti točkovni doprinos Luke Dončića. "Končno smo lahko videli, česa je sposoben Edin Atić. Tudi Aleksandar Lazić, Adin Vrabac in Amar Gegić so opravili velik del naloge. Imamo igralce, ki so z 'inatom' igrali obrambo proti najboljšemu košarkarju na svetu," je pojasnil Musa.

Adin Vrabac je na tem mestu dodal: "Pripravili smo se na Dončića. Imeli smo več različnih opcij, na koncu nam je uspelo." Plaz kritik Šport Bosanci znoreli nad Dončićem: "Sramota za takšnega igralca" Vau, kapo dol! Šport Nora poteza Dragića v dvoboju z 211 cm visokim orjakom Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna
Komentarjev 1
  • bljitva 13:06 05.september 2022.

    samozavest serijsko imajo samo ljudje z niskim IQ, to je pa dejansko znanstveno dokazano dejstvo.