Šport > Košarka
1034 ogledov

Zdaj proti Nemčiji: V rokavu imamo še kakšnega asa

Jernej Valentinčič Saša Despot
"Nemci taktično niso dodali nič novega."

Slovenska košarkarska reprezentanca je tik pred začetkom evropskega prvenstva odigrala še dvoboj kvalifikacij za svetovno prvenstvo, tekmec je bila Nemčija, ki je tudi visoko zmagala. V slovenski igri je povsem zatajil skok. Po treh odigranih krogih v Kölnu so Nemci zdaj še edini neporaženi.

"Saj ste videli, Nemci so v precejšnjem vzponu. Res igrajo dobro na krilih navijačev, na krilih dobrih dosedanjih predstav. Imajo tudi dobre igralce, v glavnem se vse skupaj vrti okoli Dennisa Schröderja in Franza Wagnerja. Ali pa mogoče v obratnem vrstnem redu. Na zadnji tekmi je bil odličen tudi Maodo Lo," je najboljše posameznike Nemčije izpostavil pomočnik slovenskega selektorja Jernej Valentinčič.

Rašo Nesterović Rašo o izbrani vrsti Šport "Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni"

"Igro gradijo na hitri tranziciji in hitrem pick and rollu, postavljenih napadov nimajo veliko. Zelo, zelo agresivni so v skoku v napadu, kar smo lahko videli v Münchnu. Koše dosegajo iz drugega, tretjega, včasih tudi četrtega napada. Tu so najbolj nevarni. Poleg Schröderja in Wagnerja imajo tudi odličnega strelca Andreasa Obsta, tudi to smo spoznali v Münchnu. Imajo dobro rotacijo, igra po deset igralcev, imajo obrambne specialiste kot so Lo, Wagner, Niels Giffey. Računamo, da bosta slednja zadolžena za pokrivanje Luke Dončića," je torkovega tekmeca Slovenije še predstavil Valentinčič.  

Jernej Valentinčič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ta pravi, da so od tekme v Münchnu, ki je bila odigrana pred dobrim tednom, Nemci dodali še en napad, ki pa ga ne uporabljajo veliko. "Taktično niso dodali nič novega."

Kaj pa Slovenija? "Kar se tiče taktike, imamo pripravljenega še kakšnega asa v rokavu. Ampak načeloma bomo naredili največji posel, če nam uspe izenačiti njihovo energijo že na začetku dvoboja. To je največ. Da v dvoboj vstopimo na enak način kot proti Litvi in Madžarski. Upam si trditi, da imamo kakovost za to. Ne samo, da jo imamo, imamo celo boljšo kvaliteto in če s pravo energijo vstopimo v tekmo, je lahko nasprotnik kdorkoli. Nikogar se ne bojimo in lahko premagamo vsakega."

Komentarjev 1
  • Ender3 17:47 06.september 2022.

    O tem bodo odločali drugi !

Sorodne novice