Šport > Košarka
30204 ogledov

Legenda jugoslovanske košarke se je obregnila ob Lukov in slovenski način igre

Zoran Slavnić Profimedia
Slavnić je prepričan, da trenutno igra najboljšo košarko Srbija, med redke ekipe, ki bi ji lahko bile nevarne, pa je uvrstil tudi Slovenijo.

Zoran Slavnić, legendarni srbski košarkar in reprezentant Jugoslavije, je navdušen nad igrami srbske reprezentance na evropskem prvenstvu, a hkrati opozarja, da ekipa pravih preizkušenj še ni imela, da jo na prvenstvu čakajo nevarnosti, po njegovem mnenju je ena od njih tudi slovenska reprezentanca.

"Mislim, da smo najboljši, a vsekakor se bodo v izločilnih bojih pojavljale potencialne nevarnosti. Hrvaška s tremi igralci NBA je, če ima svoj dan, ena izmed njih. Tu so še Nemčija, Litva, Grčija in pa Slovenija. Mislim pa, da imamo mi vendarle nekaj prednosti pred vsemi. Imamo najboljšega in najbolj izkušenega trenerja, dobro psihološko pripravljenost, tradicijo, imamo pa tudi Nikolo Jokića, igralca za odločilne koše, ki na koš meče z oddaljenosti enega ali dveh metrov, kar je zagotovo bolje kot meti Luke Dončića z osmih metrov," je dejal Slavnić, ki je dosedanje zmage Srbije označil za predjed, zdaj jo čaka glavna jed, upa pa, da bo prišla tudi do deserta.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg selektorja Svetislava Pešića in Nikole Jokića prednost Srbije vidi tudi v organizatorju igre Vasiliju Miciću in še nekaterih drugih rečeh: "Imamo najkoristnejšega igralca lige NBA, imamo najkoristnejšega igralca evrolige, imamo pa tudi najboljšo ekipo pomočnikov tema dvema igralcema. Imamo odlične strelce, ki sicer še niso dokazani asi. Če tem igralcem steče met, je Srbijo nemogoče premagati," meni Slavnić.

Nekdanji organizator igre trdi, da imata poleg Srbije le še Italija in Španija dobra selektorja, nimata pa ekipe, da bi se lahko potegovali za najvišja mesta. "Na prvenstvu imamo galerijo neprepričljivih trenerjev. Trener je še kako pomemben, tega se jaz kot nekdanji trener, ekstremno neuspešen, v oklepaju lahko napišete, da brez osvojenih naslovov, zelo zavedam. Trener se izkaže tudi pri visokem vodstvu ekipe, na tem prvenstvu pa smo videli, da Hrvaška proti Estoniji vodi za 15 točk, na koncu pa se mora krčevito boriti za zmago," trenerjev na prvenstvu ne ceni najbolj nekdaj eden najbolj kontroverznih košarkarjev na svetu.

Primož Samar Intervju Šport Nekoč spremljal Dražena Petrovića v dresu Jesenic, zdaj sina na EP trening Dončić Šport Tako se je Luka odzval na bes bosanske javnosti Rašo Nesterović Rašo o izbrani vrsti Šport "Obrazi so zdaj drugačni, ne morem uporabiti besede kakšni" Eurobasket 2022 Živel bo v LJ Šport Prvi Američan pri Olimpiji: Pripravljam nekaj velikega, Slovenija bo zadovoljna Klemen Prepelič Hladen tuš Šport "Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega" Eurobasket 2022 Poraz Šport Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!
Komentarjev 3
  • marko208 08:14 07.september 2022.

    Ma spet en pametn srbin,na koncu bodo pa popusili na Eurobasketu pa sli domov v Beograd jokat.

  • Avatar Leon
    Leon 18:20 06.september 2022.

    Reprezentanca Slovenije nista Dončić in Dragić. ! To je napaka slovenske košarke.

  • Ender3 17:30 06.september 2022.

    Srbija itak, naši niso več konkurenčni !

Sorodne novice