Šport > Košarka
30418 ogledov

Navijači v šoku: "Za božjo voljo, spravite ga že stran od Dončića"

Luka Dončić Epa
Prvi zvezdnik nemške reprezentance je neslavno pogorel pri poskusu pokrivanja Luke Dončića.

Slovenski košarkarji so na četrti tekmi skupinskega dela EP premagali Nemce z 88:80 (21:14, 44:36, 61:55) in se tako na najboljši možen način oddolžili za bledo predstavo proti Bosni in Hercegovini.

Izkazal se je Luka Dončić, ki je bil s 36 točkami (14/25 met iz igre, 2/8 za tri, 6/9 prosti meti), desetimi skoki in štirimi podajami nerešljiva uganka za nemško obrambo.

Eurobasket 2022 Eurobasket Šport "Vesoljec" Dončić pokopal še nepremagano ekipo prvenstva

Nemši selektor Gordon Herbert je med obračunom ves čas prilagajal svojo strategijo in poskušal z menjavami igralcev, ki so bili zadolženi za pokrivanje NBA zvezdnika, zmotiti Dončićev napadalni ritem, a so bili vsi njegovi prijemi zaman.

Dončića je neuspešno poskušala ustaviti cela armada nemških košarkarjev, nazadnje pa se je kar na lastno pobudbo z njim spoprijel še prvi zvezdnik nemške izbrane vrste Dennis Schröder, ki s svojimi 185 centimetri in občutnim pomanjkanjem fizične moči nikakor ni bil dorasel slovenskemu asu.

Dončić je v napadu s pridom izkoriščal svojo moč ter višino in prek Schröderja zadel nekaj zelo pomembnih košev za končno zmago Slovenije. Po uspešno zaključenih akcijah se je 23-letnik nagajivo nasmihal in s tem še dodatno provociral pet let starejšega Nemca.

Eurobasket 2022 Po tekmi Šport Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res. Eurobasket 2022 Murić Šport Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor

Schröder je bil proti koncu srečanja tako znerviran, da se je po nepotrebnem zapletel v spor z Edom Murićem in si tako prislužil predčasen odhod v slačilnico, Slovencem pa omogočil miren zaključek dvoboja.

Ne samo, da je Luka spretno izkoriščal premoč v napadu, temveč se je izkazal tudi v obrambi, ko je dobro minuto in pol pred koncem pri vodstvu s 83:77 blokiral Schröderja, nato pa pod obročem še napel svoje mišice v obraz ponižanemu Nemcu.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Da je bila zadolžitev Schröderja katastrofalna strateška odločitev, so menili tudi številni uporabniki družbenih omrežij. "Nemčija ima v zadnji četrtini Schröderja na Luki Dončiću. Ne po menjavi v obrambi, temveč so mu namenili to vlogo. Jaz pa se sprašujem... zakaj?" je pomenljivo zapisal nek uporabnik twitterja.

"Dončić se naravnost poigrava s Schröderjem," je zapisal drugi, tretji pa je dodal: "Za božjo voljo, spravite Schröderja stran od Luke. Dončić ga kar naprej ponižuje."

Eurobasket 2022 Poškodba Tobeyja Šport Neverjetno, kajne? To je velika frustracija

"Schröder je poskušal izzvati pretep, ker ga je Dončić umoril," je menil nek navijač. "Dennis Schröder nima nobenih možnosti proti njemu. Luka je prevelik in premočan, blesti tako v raketi kot tik pod obročem."

"Neverjetno, da Nemčija poskuša zaustaviti Dončića s Schröderjem. Luka ga ubija!"

"Luka bo tole izkoristil do maksimuma. In prav je tako."

"Komentatorji pravijo, da Schröder nikakor ne more pokrivati Dončića."

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Po tekmi se je dvoboja s Slovencem dotaknil tudi osrednji akter nemške igre. "Luke ne moreš pokrivati vedno na enak način. Pick 'n' roll situacije bere bolje kot kdorkoli drug," je pojasnil.

 "Želel sem vršiti pritisk na njega in pomagati v obrambi, saj se je Nick Weiler-Babb rahlo poškodoval. Na žalost se ni izšlo. Želel sem si tekmovati proti takšnemu igralcu. Je košarkar, ki se ne bo uklonil," je dodal Schröder, sicer prvi strelec Nemčije (19 točk).

Slovenska košarkarska reprezentanca Pot do medalj Šport Zakaj je ključno, da Slovenija premaga Francijo? Ta izračun pove vse!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.