Šport > Košarka
4642 ogledov

Neverjetno, kajne? To je velika frustracija

Eurobasket 2022 Saša Despot
Mike Tobey je tokrat moral stisniti zobe. "Naslednji dan je vedno težje," pravi po zvinu gležnja.

Mike Tobey se je na dvoboju z Nemčijo poškodoval že na samem začetku obračuna, ki ga je na koncu Slovenija dobila z rezultatom 88:80. "Neverjetno, mar ne? V prvem skoku… To je velika frustracija. A ker sem bil še ogret, sem lahko kasneje znova zaigral. Pri skokih sicer nisem bil optimalen, vendar sem stisnil zobe," je po dobrem razpletu dvoboja dejal naturalizirani Američan.

Ta verjame, da bo lahko zaigral proti Franciji, ko se bo odločalo o prvem mestu v skupini. "Bomo videli, kako bo jutri. Verjamem pa, da bom lahko igral brez težav."

"Ok je bilo. Tak, spodoben zvin je bil. Frustrirajoče je bilo, ker delaš toliko časa za prvenstvo. Poškodbe so se sestavni del športa, vendar ne, da se zgodijo na tak način. Zelo frustrirajoče je bilo."

Do poškodbe je sicer prišlo na bizaren način. Pri metu za žogo se sodnik, ki jo je vrgel v zrak, namreč ni umaknil, Tobeyju pa je obrnilo gleženj, ko je doskočil na sodnikovo nogo.

Kaj je bilo nato narejeno v garderobi? "Bandažirali so mi ga. Pri zvitih gležnjih je tako, da lahko igraš, če ostaja topel. Težje je potem, ko se vse skupaj ohladi. Naslednji dan je vedno težje. Bomo videli, kako bo v sredo. Se zgodi."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Potem ko so Slovenci pred desetimi dnevi v Münchnu močno izgubili skok proti Nemčiji v kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, je bilo tokrat povsem drugače. Pri lovljenju odbitih žog je bila Slovenija boljša, pobrala jih je 41, Nemčija 33.

"To je bil naš fokus. Držali smo se našega načrta. Dobro smo opravili svoje delo," je bil zadovoljen 'Miha', ki mu je bila tako kot ostalim reprezentantom všeč reakcija po bolečem porazu proti Bosni in Hercegovini: "Bili smo poraženi, zdaj pa smo se dvignili. S tem smo si okrepili samozavest in zdaj vemo, kako igrati. Ne smemo se zaustavljati. Moramo iti naprej dan za dnem."

Eurobasket 2022 Murić Šport Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor Eurobasket 2022 Po tekmi Šport Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res. Eurobasket 2022 Eurobasket Šport "Vesoljec" Dončić pokopal še nepremagano ekipo prvenstva

"Bolj agresivni smo bili. Pomembno je bilo, da smo jim preprečili napadalni skok. Odlično smo skakali. Luka je imel izjemno tekmo. Tudi v obrambi je naredil velik posel. Ključno je bilo, da smo bili na parketu kot ekipa. Vsak je opravil svoj del posla."

Na dvoboju je sicer užival tudi zaradi polnih tribun: "Nemci imajo res lepo podporo. Rad igram v takšnem vzdušju. So pa tovrstne zmage zaradi tega še slajše."

Eurobasket 2022 Navijači Šport Takšna 'fešta' je v Kölnu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice