Šport > Košarka
33698 ogledov

Reprezentanti skoraj prevrnili avtobus: "Daj Francoze, da se igramo"

Avtobus Slovenije Reševalni pas/Twitter
Kako lepo jih je gledati. Zasluženo so si dali duška. Za njimi je veliko vloženega truda in odrekanja, čustva so privrela na dan.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v manj kot 24 urah poskrbela za dva velikanska delirija slovenskih navijačev. Najprej je na Eurobasketu 2022 na zelo pomembni tekmi ugnala domačine Nemce, s čimer je slednjim preprečila, da bi končali na prvem mestu skupine B, nato pa je v derbiju za prvo mesto ugnala še Francijo, čeprav je igrala brez poškodovanega Mika Tobeyja, obenem pa imela izjemno malo časa za regeneracijo po težki tekmi z Nemci. 

A na sceno je stopil kdo drug kot Luka Dončić, ki je Francozom – aktualnim olimpijskim podprvakom – nasul kar neverjetnih 47 točk, pa četudi so Francozi nanj nenehno vrišili pritisk, ga pretepali in mu celo razbili glavo, da je moral Dončić med polčasoma na šivanje. A to ga ni zaustavilo, želja po zmagi, prvem mestu v skupini in maščevanju za Tokio, je bila tokrat premočna. 

Razumljivo je, da so po tako težki tekmi, s katero si je Slovenija priborila zelo pomembno prvo mesto v skupini (kar prinaša lažje nasprotnike v izločilnih bojih), na plan privrela čustva. In kakšna so bila, zelo lepo opiše spodnji posnetek rajanja na avtobusu. 

Komentarjev 4
  • dusko89 15:23 09.september 2022.

    Stara zgodba! Balkanci se ne znajo prilagoditi... v Nemčiji bi bilo povsem drugače! Po 25 let so v Sloveniji pa ne znajo govoriti slovensko. Njih mora biti sram. Nekdo jim mora povedati naj grejo domov, če se ne znajo obnašati.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:38 08.september 2022.

    In to naj bi bila reprezentanca Slovenije??? Cefurscina jim je bližje kot slovenščina. Edina res pristno slovenska reprezentanca je odbojkarska.

  • jan631 16:51 08.september 2022.

    Malo me je sram.Rad imam svojo državo in slovenski jezik.