Šport > Košarka
16417 ogledov

Dončić s Slovenci kmalu del nepozabnega spektakla proti ekipi ZDA?

Luka Dončić na tekmi z Madžarsko Epa
Slovenska košarkarska reprezentanca na čelu z Luko Dončićem utegne prihodnje leto postati del edinstvenega košarkarskega spektakla na španskih tleh.

Slovenija z Luko Dončićem, novopečeni evropski prvak Španija in olimpijski prvak – reprezentanca ZDA utegnejo biti drugo leto del izjemnega košarkarskega spektakla, ki si ga močno prizadeva organizirati Španska koškarkarska zveza (FEB). Šlo bi za prijateljske tekme še pred izvedbo Svetovnega prvenstva v košarki, Luka Dončić pa bi, v kolikor bi se scenarij FEB uresničil, končno lahko dobil priložnost, da se s svojimi rojaki zoperstavi najboljši reprezentanci na svetu – reprezentanci ZDA. Blizu tega zmenka je bil Dončić s kolegi že lani, a je Nicolas Batum imel svoje načrte z blokado Prepeličevega polaganja v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu. 

Zamisel FEB je organizirati "Turnir vseh turnirjev", kot so ga označili pri španskem AS-u in naj bi že dobil zeleno luč za izvedbo organizacijo. Potekal bo na kultnem nogometnem stadionu La Cartuja v Sevilli, po dosedanjih napovedih bi si lahko posamično tekmo "na prostem" ogledalo kar 40.000 gledalcev. Kakšno čast je doletela Slovenija, da je bila vključena v pogovore za turnir, ni treba posebej izpostavljati. Seveda je razlog jasen: to je Luka Dončić, ki je magnet za gledalce in sponzorje, kjer koli se pojavi. "Pogajanja za potrditev turnirja med ZDA-Slovenijo-Španijo potekajo zelo dobro," danes piše španski AS.

Spomnimo: španska in slovenska košarkarska zveza sta v preteklosti odlično sodelovali, spomnimo se, da je bila prav reprezentanca Španije del spektakla na otvoritvi stožiške dvorane v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.