Šport > Košarka
12787 ogledov

Na Eurobasketu je lahko igral pod enim pogojem, zdaj ga je nemudoma prekršil

Thomas Heurtel Profimedia
Odlični francoski organizator igre je nemudoma po koncu Eurobasketa prekršil vse dogovore, ki jih sklenil s francosko košarkarsko zvezo.

Francoski košarkar Thomas Heurtel je po končani sezoni pri Real Madridu začel pogajanja za prestop k ruskemu Zenitu, ko je iz francoske košarkarske zveze prišlo opozorilo, da nihče izmed igralcev, ki si bodo kruh služili pri ruskih klubih, ne bo smel nastopiti na Eurobasketu.

Prvi organizator francoske igre je tako moral prekiniti svoja pogajanja z ruskim velikanom ter francoski zvezi obljubiti, da bo svojo kariero nadaljeval drugje. Heurtel je tako resnično ustavil svoj prestop v Zenit, nastopil na Eurobasketu, pobral srebro in se le nekaj dni zatem odpravil v Sankt Peterburg , kjer je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Heurtel je tako izvedel novega izmed svojih že znanih manevrov, saj je v preteklosti že dodobra razburkal košarkarsko javnost, ko se je še kot igralec Barcelone brez znanja kluba za njegovim hrbtom pogajal za prestop k Real Madridu. Ko so Katalonci izvedeli za njegove načrte, so ga po eni evroligaški tekmi preprosto pustili v Turčiji, naj se znajde, kakor ve in zna, saj mu niso dovolili na klubsko letalo.

barcelona logo zaščitni znak Vrgli z letala Šport Svet se zgraža nad Barco, ki je svojega igralca za kazen pustila sredi Turčije

Na koncu je vseeno okrepil Real, s katerim pa se ni dogovoril o podaljšanju pogodbe, saj je zaradi disciplinskih razlogov večji del sezone preživel na klopi, in je zato iskal nov klub. Vse je že dogovoril z Zenitom, ko je Francija objavila, da igralci ruskih in beloruskih klubov ne bodo smeli nastopati za njihovo reprezentanco. Heurtel je tako celo podpisal izjavo, da ne bo igral v Rusiji, da bi le lahko bil del reprezentance, ki je ob Sloveniji, Srbiji in Grčiji veljala za prve favorite turnirja.

Heurtel je bil sicer na minulem Eurobasketu eden najboljših igralcev francoske reprezentance, ki je na koncu po porazu v velikem finalu proti Španiji osvojila srebrno medaljo.

Francoski košarkarski zvezdnik je tako znova uspel prelisičiti svoje nadrejene, saj je kljub obljubi francoski reprezentanci vsega nekaj dni po koncu Eurobasketa podpisal pogodbo z Zenitom.

Iz francoske košarkarske zveze so razkrili, da so se ves čas zavedali, da obstaja možnost, da bo Heurtel takoj po koncu turnirja požrl svojo besedo ter podpisal za Ruse, a so vseeno upali in verjeli, da bo ostal zvest svojim besedam.

Thomas Heurtel | Avtor: Profimedia Profimedia

33-letni Francoz, ki je pred svojim prestopom v Zenit nastopal za Pau-Orthez, Asvel, Strasbourg, Alicante, Baskonio, Anadolu Efes, Barcelono in Real Madrid, je sicer že dolgoletni član francoske reprezentance, s katero je osvojil srebro na minulih olimpijskih igrah ter bron na svetovnem prvenstvu leta 2014, medtem ko ima poleg letošnjega srebra še zlato medaljo z Eurobasketa leta 2013 v Sloveniji.

thomas heurtel Izobčenec Šport Barcelona zanika, da je košarkarja pustila v Istanbulu

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice