Šport > Košarka
10295 ogledov

Francozi so se poigrali s Poljaki kot mačka z mišjo, poraz Slovenije tako še bolj boli

Rudy Gobert Epa
Košarkarji Francije niso ponovili napake Slovenije in povsem razbili reprezentanco Poljske v polfinalu Eurobasketa (95:54). V finalu se bodo udarili s Španijo, ki je premagala Nemčijo (96:91).

Košarkarji Francije, aktualni olimpijski podprvaki, so v polfinalu letošnjega Eurobasketa visoko – s 95:54 – povsem razbili reprezentanco Poljske, ki je v četrtfinalu šokantno premagala slovensko reprezentanco. Francija si podobnega debakla kot Slovenija, ki je v prvem polčasu dobila neverjetnih 58 točk, ni dovolila, ampak z resnim pristopom od prve minute povsem razorožila poljsko izbrano vrsto. Poljaki so na trenutke v napadu izgledali "kot šolarčki", povsem nemočni ob čvrsti in agresivni obrambi francoske izbrane vrste. Pri Francozih je bil z 22 točkami najbolj razpoložen Guerschon Yabusele, po 10 pa sta jih dodala Evan Fournier in Elie Okobo. S trojnim dvojčkom junak poljske zmage nad Slovenijo Mateusz Ponitka je tokrat zmogel vsega sedem točk, en skok in dve podaji.

EuroBasket 2022 Po šoku Šport "Enostavno se nismo ničesar naučili. Raje bi govoril s hladno glavo." EuroBasket 2022 Ni se zadrževal Šport Slovenski reprezentant z vso silo po sodnikih: "Ko je sodnik slep..." EuroBasket 2022 Vodstvo Šport "Če bi igrali še desetkrat z njimi, bi devetkrat zmagali" Luka Dončić Aleksandar Sekulić Video Šport Namesto fotografije z Dončićem dobil modrice

Kako nemočni so bili Poljaki na polfinalni tekmi, dokazuje podatek, da so v prvi in drugi četrtini zmogli le po devet točk. Skupno so jih ob polčasu na svojem kontu imeli le 18. Na drugi strani Francozom v prvem polčasu v napadu še ni povsem steklo, zbrali so 34 točk, toda v drugem polčasu se jim je odprlo tudi v napadu, Poljaki so lahko le nemo opazovali šov olimpijskih podprvakov. Ti so iz minute v minuto stopnjevali vodstvo, razlika je že presegla 40 točk, na koncu je na semaforju dvorane v Berlinu pisalo neverjetnih 95:54 v korist Francije. Poljaki so torej na celotni tekmi dosegli štiri točke manj kot v prvem polčasu proti Sloveniji. 

V drugem polfinalu je Španija premagala domačina, reprezentanco Nemčije, in sicer s 96:91. Španci so do preobrata prišli v zadnji četrtini, ki so jo dobili kar z 31:20. 

EuroBasket 2022 Eurobasket 2022 Šport Zato je sojenje na evropskem prvenstvu tako slabo Sporno Šport Je bila Slovenija grobo oškodovana? poljski košarkarji Evforični Šport "Bolj kot so Slovenci jokali, bolj nas je podžgalo"
Komentarjev 11
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:38 17.september 2022.

    Definitivno bi tudi Slovenija brez kakršne koli težave premagala Poljsko, če bi na slovenski klopi sedel Vincent Collet, ali pa kateri koli drug trener njegovega ranga!!! Pa niti to ne bi bilo povsem nujno saj menim, da bi s to ...prikaži več reprezentanco, nalogo premagati Poljsko, opravilo 80% trenerjev iz 1. SKL! Mogoče celo kateri od Sekulićevih pomočnikov, le njega bi moral takrat nekdo zaklenit v kakšno klet, kjer ga vsaj 2 ure ne bi nihče našel!

  • radovednica 08:25 17.september 2022.

    Še vedno mlatite isto prazno slamo...in vse povezujete z brezveznimi slovenjceljni. Zmaga Francije je samo dokaz s kako levo in slabo reprezentanco so izgubili in dokazali nivo svoje brezveznosti. Tudi, če bi slučajno igrali ti bedniki s Francijo, bi bila ...prikaži več razlika vsaj 25 pik za kunta kinte. Nikjer, niti z besedo pa ne omenjate druge tekme, mogoče finala pred finalom!? Res ste grozni!

  • Janez 06:59 17.september 2022.

    Francozi so se pripravili na tekmo s pravo strategijo in taktiko, kar je naloga trenerja. Naš trener Sekulič se je pokazal za nesposobnega, nedoraslega funkciji.