Šport > Košarka
2598 ogledov

"Enostavno se nismo ničesar naučili. Raje bi govoril s hladno glavo."

EuroBasket 2022 Saša Despot
"Želja je bila, ampak tako štab, kot igralci nismo bili na nivoju, nismo bili dobri ne v obrambi ne v napadu. Škoda poraza."

Razočaranje po četrtfinalnem porazu  proti Poljski je bilo v slovenskem taboru precejšnje. Večina igralcev se je sprehodila mimo novinarjev, med njimi tudi Luka Dončić, ki pa je kasneje svoje vtise strnil na novinarski konferenci in med drugim dejal, da se čuti odgovornega za poraz.

Kljub vidnemu šoku so se pred sedmo silo ustavili Jaka Blažič, ki je bil morda celo najboljši Slovenec na tekmi, Vlatko Čančar in Klemen Prepelič. Slednji je po dvoboju s Poljaki dejal: "Žal nam je, karkoli bi povedal z vročo glavo, ne bi imelo smisla. Videli smo, kaj vse se dogaja na prvenstvu, vsa ta presenečenja. Očitno nismo bili dovolj osredotočeni, nismo bili na ravni, da bi premagati Poljsko."

"Enostavno smo v letošnjem letu izgubili precej tekem proti na papirju drugorazrednim ekipam, dvakrat proti Finski, proti Bosni in Hercegovini, zdaj proti Poljaki. Enostavno se nismo ničesar naučlili na vseh stopničkah, kjer smo padali. Vrnilo se nam je milo za drago, kaj več bi raje povedal s hladno glavo. Škoda."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Pravzaprav nas Poljaki niso presenetili. Slaughter, Ponitka, Balcerowski so odigrali najboljšo tekmo na prvenstvu, čeprav smo vsi vedeli od kod preti največja nevarnost. V prvem polčasu smo preveč zaostali, 20 točk razlike je preveč. VSe skupaj smo obrnili in povedli za +5, a sem na primer zgrešil tri proste mete, kar se mi ne bi smelo zgositi. Nismo bili dorasel tekmec Poljski, čestitam ji za zmago."

Podobno je razmišljal tudi Čančar. "Slab začetek, potem moraš celo tekmo loviti rezultat in zmanjka ti energije. Poljska je znala zadržati nalet, lahko ji le čestitam. Vedeli smo, odkod preti nevarnos, a so nam manjkale neke malenkosti, pa tudi prava energija, ki je ni bilo. To nas je stalo zmage. Ob polčasu smo si dejali, da je tekma dolga, da je še 20 minut. Glave gor in gremo naprej. Ne bi rekel, da smo se po vodstvu sprostili, tudi Poljaki so znali prekiniti našo serijo. Dobro so odreagirali in nas potem držali na distanci. Na žalost nam je na koncu zmanjkalo nekaj energije."

Kako veliko je razočaranje? "Kot športnik si seveda razočaran, a lahko sem samo ponosen na te fante, da so žrtvovali poletje in bili tukaj."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Oba sogovorca sta bila vprašana, če je bil pritisk po javnem govorjenju o kolajnah, tudi zlati, prvelik. "Sigurno smo imeli ta pritisk cele Evrope, igralci smo se sicer skušali čim manj ukvarjati s tem in iti tekmo po tekmo. Na žalost se naša pot tu končuje," je dejal Čančar.

"To ni prtiisk, na hrbtu imaš kot prvak tarčo, a si kot športnik želiš vsako tekmo zmagati. Želja je bila, ampak tako štab kot igralci nismo bili na nivoju, nismo bili dobri ne v obrambi ne v napadu. Škoda poraza."

Slovenija je sicer nekaj sekund pred koncem prišla do žoge, na semaforju je bil izpisan rezultat 90:87, s trojko pa bi Slovenci tako lahko izsilili podaljšek. Pepelič je bil pri žogi, vanj se je zaletel tekmec, a je sodniška piščalka na začudenje mnogih v dvorani ostala nema. "Prekršek? Ne vem. Čutil sem ga, a to je zdaj vseeno. Piskal ne piskal, to ne spremeni ničesar," je 'debato' zaključil Prepelič.

Aleksander Sekulić KZS Šport Takšna bo usoda selektorja Sekulića poljski košarkarji Evforični Šport "Bolj kot so Slovenci jokali, bolj nas je podžgalo" EuroBasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Navijači v težavah. Kaj storiti? Brez polfinala Šport Poljska šokirala Slovenijo, Dončić po poti Giannisa in Jokića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice