Šport > Košarka
3589 ogledov

Navijači v težavah. Kaj storiti?

EuroBasket 2022 Saša Despot
Pri Kompasu bodo vračali denar za plačane aranžmaje in vstopnice.

Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila v četrtfinalu evropskega prvenstva proti Poljski. V dvorani jo je spodbujalo okoli 400 navijačev, še precej več pa jih je bilo napovedanih za prihod konec tedna. Slovenski ljubitelji košarke so bili namreč prepričani v preboj v polfinale, večina jih je vstopnice nabavila za konec tedna, ko bosta na sporedu oba polfinalna obračuna ter tekma za tretje mesto in finale.

Po besedah predstavnika Kompasa Jureta Uranjeka sta bila še preden je bila odigrana tekmo s Poljsko razprodana dva letalska čarterska poleta do Berlina in štirje avtobusi, po njegovih predvidevanjih pa so se nameravali proti Nemčiji napotiti tudi številni navijači z lastnimi prevozi. "Okoli 1000 kart je bilo zagotovljenih v okviru naših aranžmajev," je še pred večerno tekmo dejal Uranjek.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Cene vstopnic so bile razdeljene v pet kategorij. Za polfinale se cene gibljejo od 89 evrov navzgor, za finalni dan pa so te nekoliko višje. Za najboljše sedeže v dvorani oziroma v kategorijah 1 in 2 bo treba odšteti med 270 in 309 evrov.

"Mi smo se 'zazihrali', da v primeru, če naša reprezentanca ne zaigra v polfinalu, da lahko vstopnice vrnemo v prosto prodajo in bodo uporabljene v kvotah za države polfinalistke. Aranžmaje letos nismo prodajali 'last minute', ker smo se nekaj naučili iz Istanbula, prodali smo jih prej, in ljudem zagotovili vrnitev denarja, če se slovenska reprezentanca ne uvrsti v polfinale. Potniki dobijo vse stroške povrnjene. Tisti, ki so plačali za vstopnice in aranžmaje," je povedal Uranjek.

Manj sreče imajo tisti, ki so vstopnice kupili mimo agencije Kompas, ki že vrsto let sodeluje s KZS. Ti se bodo morali znajti po svoje. Vsaj tisti, ki so že v Berlinu, jih bodo verjetno lahko prodali nemškim navijačem. Finalni dan, takrat bo odigran tudi dvoboj za tretje mesto, je namreč že razprodan, pred dvorano pa je ponavadi kar nekaj oseb, ki še iščejo dragoceno vstopnico.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 3
  • Carbon 17:13 15.september 2022.

    Prav si se odločla,bolš da si za štedilniku😂😂😂

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 12:16 15.september 2022.

    Pravi ljubitelj košarke si lahko vseeno ogleda polfinale in finale, ne glede na to, kdo si bo tam stal nasproti.

  • radovednica 10:56 15.september 2022.

    Kdor je bil toliko nor, naj si posledice pripiše sebi, svoji neumnosti. Ne grem na te neumne tekme, čeprav včasih, v jugoligi brez problema, za kvaliteto, lepo košarko, odlične vrhunske igralce, na vsako, sedaj tudi, če mi jo kdo plača, ...prikaži več vključno z vsemi stroški, NITI V SANJAH!!!

Sorodne novice