Šport > Košarka
23448 ogledov

Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo

EuroBasket 2022 Saša Despot
Luka Dončić je po bolečem porazu prevzel krivdo.

"Danes sem odigral grozno tekmo. Na cedilu sem pustil soigralce, celotno državo, ki nas je podpirala. Sem kriv, da smo izgubili. Moral bi odigrati boljše. Tako kot znam in ne tako, kot sem," je po porazu proti Poljski, ta je zmagala z 90:87, dejal Luka Dončić. Dosegel je 14 točk ob metu iz igre 5/15. Zbral je še 11 skokov, 7 asistenc, a tudi šest izgubljenih žog. V zadnji četrtini je prejel peto osebno napako in predčasno zaključil dvoboj.

Dončiću je sicer takoj v bran stopil selektor Aleksander Sekulić: "Ne moremo kriviti enega igralca, izgubili smo kot ekipa. Preslabo smo odigrali prvi polčas in mislim, da je to glavni vzrok za poraz."

"Poljska je dobra ekipa, igrali so od začetka do konca tekme. V igro nismo vstopili na takšen način, kot bi si ga želeli. Ni bilo prave energije. V drugem polčasu smo se vrnili, a so se Poljaki še naprej borili. Čestitam jim za zmago," je sicer tekmo na svoj jedrnat način povzel zvezdnik Dallasa, ki je tako kot Nikola Jokić in Giannis Antetokounmpo turnir zaključil prej kot se je pričakovalo.

Glede na veliko razočaranje, je bil Dončić na novinarski konferenci vprašan, če bo tudi v prihodnje na voljo slovenski reprezentanci. Brez oklevanja je odgovoril: "Če bom lahko, bom vedno igral za Slovenijo. Tudi naslednje leto, če se uvrstimo na svetovno prvenstvo. Če seveda ne bom poškodovan."

Luka je dejal, da ga porazi v reprezentanci morda celo bolj prizadenejo kot neuspehi z Dallasom. "So drugačni občutki. Meni je najlepše igrati za Slovenijo. Mislim, da smo se vsi boril, resnično borili, še zlasti drugi polčas. Po lovu na njih smo bili zelo utrujeni, a smo se še poizkušali boriti. Če bi zmagali, bi bili že v borbi za kolajno. Takšni porazi me res bolijo."

Komentarjev 6
  • Pierre 18:55 16.september 2022.

    Bosanci, duhovit narod, pravijo da ''poslije jebanja nema kajanja'' !!!!!

  • SamoResnica 08:04 15.september 2022.

    Krivda izključno na strokovnem štabu in trenerju. Če bi bil trener Kokoškov bi povozil vse ekipe.

  • Friderik1950 07:07 15.september 2022.

    Preprosto zmečemo preveč denarja za profesionalne kolektivne športe. Za ta denar bi lahko imeli bolj zdravo mladino in generacije v srednjih letih. Tako vsaj mislim.

Sorodne novice