Šport > Košarka
4083 ogledov

Schröder obrazložil reakcijo, zaradi katere je letel z igrišča

Dennis Schröder Profimedia
Prvi zvezdnik nemške reprezentance je bil zaradi dveh tehničnih napak izključen v zadnji četrtini tekme z Grčijo.

Košarkarji Nemčije so v četrtfinalu evropskega prvenstva s 107:96 premagali Grke. Prvi strelec nemške izbrane vrste je bil Dennis Schröder s 26 točkami in osmimi podajami.

EuroBasket 2022 Novo presenečenje Šport Šok na Eurobasketu! Domov potujejo naslednji veliki favoriti

Najboljši nemški košarkar si je pred kocnem tekme prislužil predčasen sprehod pod prho, le nekaj minut za tem, ko je moral parket zapustiti tudi prvi zvezdnik grške reprezentance Giannis Antetokounmpo.

Schröder se je po zmagi oglasil na družbenih omrežjih, kjer je pojasnil svoje razloge za reakcijo, ki je privedla do izključitve.

EuroBasket 2022 Berlin Šport Pomembna informacija za slovenske navijače EuroBasket 2022 Po zmagi nad Grki Šport Igralci navdušili na igrišču, selektor na tiskovki: "Trikrat sem se že ločil..."

"Grški navijači!!! Noro vzdušje nocoj. Od igralcev lahko toleriram marsikatero neumnost, toda izjave o moji družini pa presegajo vse meje dobrega okusa. To pač ni v redu, zato mi prosim ne govorite, kako bi se moral odzvati. Ostanite blagoslovljeni," je sporočil nemški košarkarski as.

Schröder je na igrišču preživel 31 minut, dosegel je 26 točk (5/9 met za dve, 3/6 za tri, 7/7 prosti meti) in osem podaj ter tekmo sklenil s statističnim indeksom 27, kar je bil najboljši rezultat med igralci njegovega moštva.

Luka Dončić Na nož Šport Poljaki zažugali Slovencem: "Če ste pod pritiskom ..."

Nemčeva družina je bila tudi po tekmi tarča groženj razočaranih grških navijačev. "Na stotine navijačev nam želi smrt. Pišejo nam, kako nas hočejo ubiti. Sploh nočem vedeti, koliko takšnih sporočil je prejel Dennis. Česa takšnega še nisem doživela. Preveč je sporočil, da bi lahko vse pokazala. To niso samo lažni profili. Grožnje so ostudne in nore," je na družbenih omrežjih potožila Schröderjeva žena.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.