Šport > Košarka
11360 ogledov

Igralci navdušili na igrišču, selektor na tiskovki: "Trikrat sem se že ločil..."

EuroBasket 2022 Saša Despot
Nemški selektor je po zmagi nad Grki blestel še na nepozabni novinarski konferenci.

Nemška košarkarska reprezentanca je poskrbela za naslednjo veliko senzacijo na letošnjem Eurobasketu, saj je v četrtfinalu uspela s 107:96 premagati Grčijo in se uvrstiti v polfinale, kjer jih čaka Španija.

EuroBasket 2022 Novo presenečenje Šport Šok na Eurobasketu! Domov potujejo naslednji veliki favoriti

Nad zmago je bil navdušen tudi Kanadčan na nemški klopi Gordon Herbert, ki je po uspehu svojih varovancev blestel na novinarski konferenci. "Mislim, da smo vseh 40 minut igrali zelo dobro v napadu. Toda ključnih je bilo prvih 15 minut obrambe v drugem polčasu. Lovili smo žogo, dobro smo se zagradili. Vsa čast mojim igralcem, iz slačilnice so prišli na drugi polčas, kot da bi bili na neki misiji."

"To je nekaj neverjetnega za nemško košarko. Način, kako je danes igrala ta ekipa, je zagotovo pravi, da se še dodatno poveže z navijači. Ustvarili smo svojo identiteto. Pred nami sta še dve tekmi, že oktobra lani smo trdili, da je glavni cilj medalja z Eurobasketa. Govorili so mi, da sem nor, toda še vedno smo osredotočeni zgolj na to."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Medaljo bi si že zagotovili z zmago nad Španci v polfinalu, toda Herbert zaenkrat še ne želi razmišljati o naslednjem nasprotniku. "Najprej bi rad užival v minulem večeru in ne razmišljal o Španiji. To je šele naslednja tekma. V četrtek bomo videli, kakšna je situacija. Od prvega dne dalje se borimo, zdaj želimo nekoliko uživati. Neverjetno je, da lahko igramo pred domačimi igralci, da zmagujemo in smo že v polfinalu. Krasi nas ta mentaliteta 'uživancije'."

EuroBasket 2022 Nore številke Šport Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić

Za konec pa je še zablestel z odgovorom, da sam za razliko od italijanskega selektorja Gianmarca Pozzecca ne misli prepustiti svoje kreditne kartice svojim igralcem, kot je to storil italijanski strokovnjak po zmagi nad Srbi.

"Svoje kreditne kartice ne nameravam dati igralcem. Dennis (Schröder) jo je sicer želel, a sem mu odvrnil, da sem se že trikrat ločil, da mu zagotovo ne bo všeč limit na njej."

  EuroBasket 2022 NBA-jevec Šport Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše EuroBasket 2022 O tekmecu Šport Selektor: Napačno sem ocenil glede Poljske, tako izenačeno je EP EuroBasket 2022 Rašo: Šport "Luko Dončića moramo zaščititi, delamo v navezi z Dallasom"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice