Šport > Košarka
6099 ogledov

Soigralec šokiran ob omembi Dončićeve poškodbe

EuroBasket 2022 Saša Despot
Mike Tobey se po težavah z gležnjem počuti dobro.

Naturalizirani ameriški košarkar Mike Tobey že drugo leto zapored nosi dres slovenske reprezentance, v tem času je že zbral 21 nastopov za izbrano vrsto, to ga uvršča na 48. mesto vseh časov v izbrani vrsti, deli si ga z Darkom Mirtom. Še boljši je na lestvici strelcev slovenske reprezentance, kjer je z 273. doseženimi točkami že 27. 

Tobey je pred letom dni s Slovenijo osvojil nehvaležno četro mesto na olimpijskih igrah, z zmago proti Poljski v sredo bi vsaj takšen dosežek že ponovil tudi na evropskem prvenstvu. 'Miha' je tokrat v Nemčiji že moral izpustiti celotno tekmo zaradi poškodbe gležnja, brez nastopa je ostal na zadnji tekmi skupinskega dela v Kölnu, ko si je Slovenija z zmago proti Franciji zagotovila prvo mesto in s tem nekoliko lažjo pot v izločilnih bojih.

Nato je brez večjih težav že zaigral proti Belgiji in se s soigralci uvrstil v četrtfinale. "Gleženj je boljši, prosti dnevi so glede tega prišli zelo prav. Bil sem prijetno presenečen, ker sem odigral toliko minut in nisem imel nobenih težav. Fizioterapevti so opravili izjemno delo in me pripravili na dvoboj z Belgijo. Oteklina je hitro izginila. Pravzaprav je bilo zame še najtežje, ker sem izpustil tri dni treningov zaradi okrevanja, to, da sem na začetku dvoboja ostal brez daha. Težko je imeti pravi ritem, če preživiš tri dni v postelji. Zdaj se počutim dobro," je o svoji pripravljenosti dejal Tobey.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ta je z mislimi že povsem pri Poljski, ki bo po njegovem mnenju trd tekmec. "Vemo, da gre za dobro ekipo in da se bodo borili. Z njimi smo se pomerili že lani. Mislim, da trenutno igrajo res dobro košarko, uvrstitev med osmerico najboljših na EP ni tako lahka naloga. Pričakujem dobro tekmo. Igrajo boljše kot lani. Težko bi razložil zakaj, ne morem s prstom pokazati na določen razlog. Včasih ekipa pač preprosto zaigra boljše. Trenutno so zelo dobri."  

Je poraz Srbije proti Italiji dovolj veliko opozorilo za reprezentance, ki so na papirju v vlogi favoritov, tako kot je na primer Slovenija proti Poljski? "Vsekakor. Tudi mi smo se na trenutke precej mučili z Belgijci. V tem delu turnirja se lahko zgodi prav vse. Vsako moštvo je dovolj sposobno in če ima svoj dan... Tekmo bomo morali vzeti na najbolj resen način." 

Slovenija se je s Poljsko sicer pomerila tudi na zadnjem Eurobasketu, leta 2017 sta se obe izbrani vrsti pomerili v samem uvodu tekmovanja, Slovenci so slavili z rezultatom 90:81. A povsem drugače je bilo na predzadnjem dvoboju na prvenstvih Stare celine. Dvoboj je leta 2013 gostilo Celje, Poljaki pa so takrat domače navijače kar utišali z zmago 71:61. To je bila edina zmaga Poljakov na turnirju v Sloveniji, v skupinskem delu so namreč zabeležili le še štiri poraze.

Za konec druženja z mediji je Tobey sicer dobil še vprašanje, ki ga je precej šokiralo. Glasilo se, če ima kakšen nasvet za Luko Dončića, kako igrati s poškodovanim gležnjem. Prvi zvezdnik Slovenije je namreč predčasno zaključil vadbo, ob odhodu z dvorane pa je imel gleženj obložen z ledom.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Luka ima poškodovan gleženj? Tega nisem vedel," se je precej začudil Miha in s tem precej pomiril zbrane slovenske novinarje, saj bi resna poškodba prvega zvezdnika verjetno povzročila precej več nemira med soigralci, in dodal: "Nimam nasveta. Led in vse bo v redu."

Ga Luka na parketu še lahko preseneti? "Da, bil sem presenečen, da ni na tekmah tega EP dosegel že 50 točk (smeh). Šalo na stran, igra resnično izjemno. Že nekateri meti, ki jih zadane... Tudi na prvi tekmi, ko mu na primer met ni stekel, je meni in vsem ostalim podajal za koše in to nas je postavilo v dober položaj. Je izjemen talent. Upam, da bo tako igral še naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice