Šport > Košarka
6473 ogledov

Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo

EuroBasket 2022 Saša Despot
"Morda je za nas res nekoliko lažje, ker nimamo ničesar za izgubiti. Lahko bomo zaigrali sproščeno. V košarki ne zmaga vedno najboljša ekipa."

Poljska reprezentanca je v osmini finala premagal Ukrajino z rezultatom 94:68 in se tako uvrstila v četrtfinale, kjer bo njena nasprotnica Slovenija. Na dvoboju z Ukrajinci je bil prvi strelec s 24. doseženimi točkami naturalizirani Američan A.J. Salughter, ki bo ob Meteuszu Ponitki v sredo predstavljal tudi največjo oviro četi Aleksandra Sekulića na poti do želenega polfinala.

"Za nas bo naslednja tekma zelo težka. Luka Dončić igra na zelo visoki ravni. Je eden najboljših na svetue. Slovenija ima tudi druge igralce, ki so dobri. Ne bomo se predali že vnprej, igrali bomo s ponosom. Na koncu je to košarka in ne zmagajo vedno najboljše ekipe. Ko bomo stopili na parket, bomo dali vse od sebe," je o Slovencih dejal Slaughter. Ta je nekaj časa delil graderobo z Gašperjem Vidmarjem, ko sta bila oba člana turškega Banvita.

Zanj bo dvoboj s Slovenijo posebna priložnost, saj se bo pomeril tudi z Luko Dončićem: "Seveda. Vsakič, ko igraš proti najboljšim košarkarjem na svetu, je nekaj posebnega. Zame bo tretjič, da igram proti njemu. Zagotovo bo to eden od osrednjih vrhuncev tega EuroBasketa."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Petintridesetletni veteran, ki je v svoji karieri pridobil tudi evroligaške izkušnje, ni povsem prepričan, da bo s soigralci uspel zaustaviti zvezdnika zasedbe Dallas Mavericks: "Huh, nihče ga še ni. Prišli bomo na parket, igrali s ponosom. Zoperstavili se bomo izzivu in bomo videli, kaj se bo zgodilo. Trener bo zagotovo pripravil pravo taktiko, nato bomo videli, ali bomo uspešni. Vse bomo morali dati od sebe."

Kje so slabosti Slovenije? "Igrajo na visoki ravni. Praktično vse tekme sem si ogledal. Prišli so iz težke skupine. Zelo močni so. Tega se zavedamo. Pred nami je velik test. Morda je za nas res nekoliko lažje, ker nimamo ničesar za izgubiti. Lahko bomo zaigrali sproščeno. V košarki ne zmaga vedno najboljša ekipa. Zgodijo se presenečenja. Morda bomo presetili, morda ne. Smo zagotovo outsiderji, vendar imamo radi to vlogo. Ugaja nam in odgovorimo temu primerno. Proti Sloveniji z Luko smo že igrali. Dali bomo vse od sebe. "

Poljska je na EP dvakrat sicer visoko izgubila, a je Slaughter našel razloga za slabši predstavi: "Težko je bilo. Finska je krvavo potrebovala zmago po porazu z Izraelom. Za nas je bila tekma naporna, zlasti zame in za Ponitko, ki sva igrala veliko minut dan prej. Srbija z Jokićem je dobra reprezentanca. Veseli pa smo s celotno sliko naših predstav na prvenstvu."

Za mnenje o Sloveniji sta bila sicer vpršana tudi hrvaški strateg na klopi Poljske Igor Miličić in Michal Sokolowski. Slednji je dejal: "Hudiča! So izjemno moštvo in imajo v svojih vrstah najboljšega košarkarja na svetu, ki prav uživa na tekmah. Proti Sloveniji moramo storiti enako. Moramo se zabavati is se žrtvovati za vsako žogo. Ne vem, kako bomo ustavili Luko Dončića. Mislim, da ga nihče ne more popolnoma ustaviti. Ampak potrudili se bomo in poizkušali dobiti tekmo."

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Miličić je dodal: "Slovenija ima vrhunsko ekipo, ki je tudi vrhunsko vodena. Gre za izjemno ekipo, ki je skupaj že precej časa. K temu je treba dodati še 'vesoljca' Luko Dončića. Videli bomo, če nam ga bo uspelo zaustaviti."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice