Šport > Košarka
951 ogledov

"Če bomo pravi, rezultat ne bo izostal"

Eurobasket 2022 Saša Despot
V tekmo bo potrebno vstopiti na prav način.

Slovenske košarkarje čaka prva ovira v izločilnih bojih, v osmini finala se bodo pomerili z Belgijo. "Veliko se govori o tem, da sodimo v ožji krog favoritov. Od tega ne bežimo. Verjamem, da imamo boljšo ekipo kot Belgijci, vendar moramo to pokazati tudi na parketu. Belgija je lahko nevarna, na tem prvenstvu je že premagala Španijo, junija pa je bila v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo boljša od Srbije. Moramo se dobro pripraviti na tekmo in odigrati maksimalno zbrano," je pred dvobojem, ki se bo začel ob nenavadni uri, že ob 14.45, dejal selektor Slovenije Aleksander Sekulić.

Slovenski reprezentantej obljubljajo, da bodo proti Belgiji odločno zaigrali od prve minute in se tako izognili scenariju z dvoboja v Kölnu, ko jih je premagala Bosna in Hercegovina. "Ne samo moja, naloga vseh nas je, da v tekmo vstopimo na pravi način in hitro uveljavimo naše prednosti, njihove pa želimo čim bolj omejiti," je povedal selektor.

Eurobasket 2022 Tekmec Šport Igralec Belgije: Če je možno, bi rad dobil Dončićev avtogram Eurobasket 2022 Selektor, ki je živel v MB Šport "Kako zaustaviti Dončića? Zaklenili ga bomo v garderobo!"

Ta je na vprašanje, ali bo Mike Tobey po poškodbi gležnja že nared, odvrnil: "Upam, da bo. Naše medicinsko osebje je resnično posvečeno temu, da ga vrne na parket. Verjamem, da bo pripravljen."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tobey je zadnji trening sicer že začel, a po nekaj časa moral prekiniti z vadbo. "En del je treniral. Zdravniška služba se bo odločila na dan tekme. Če ne jutri, pa zagotovo računamo nanj v prihodnje," je po petkovem treningu izjavil pomočnik selektorja Jernej Valentinčič, ki je bil tudi zadolžen za analizo tokratnega tekmeca.

"Njihova liga je zelo fizična. Prva reč, ki jo moramo zaustaviti, je protinapad. Tranzicijska igra in pick'n'roll sta njihovi značilnosti, to bo potrebno zaustaviti. Morda so neznanka za slovenske ljubitelje športa, vendar nekateri od njih igrajo v Španiji in še v nekaterih drugih dobrih klubih. Na položaju branilcev bi izpostavil Retina Obasohana, ki je večinoma igral na položaju 2. Res je prodoren, močan. Organizator igre Emmanuel Lecomte, na centru Ismael Bako. Ti trije so doslej dajali ritem njihovi igri," je ocenil Valentinčič.

košarka ep 2022 SLO-LIT Intervju Šport "Če bi šlo za nas, bi si .... vse po 'spisku'. Fantje so naredili prav to" Eurobasket 2022 Osmina finala Šport "To je lahko tudi past. Vemo, da en spodrsljaj pomeni letalo domov." košarka ep 2022 Pogovor Šport Saša Dončić: Bil sem 'ful' razočaran nad komentarji, vsaj v polfinale sodimo

"Ni več popravnih izpitov. Za nas se prvenstvo začenja zares. Ključ sta tisti zadnji dve tekmi iz Kölna. S takšno energijo in osredotočenostjo težko izgubimo proti katerikoli ekipi. To je ključ. Vemo, da je nenavadna ura. Tudi za njih je. Dobro se moramo pripraviti, naspati. Misli je treba zbistriti in tudi rezultat ne bo izostal," je sklenil pomočnik selektorja.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice