Šport > Košarka
100584 ogledov

Noro! Hrvatje zaradi Slovenije namerno zgrešili odločilni met

Hrvaška košarkarska reprezentanca Profimedia
Hrvaška košarkarska reprezentanca je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi se v izločilnih bojih izognila Sloveniji.

V zadnjem krogu skupinskega dela letošnjega Eurobasketa smo bili priča noremu scenariju v skupini C. Hrvaška se je namreč merila z Ukrajino, v igri pa so bili številni različni razpleti.

Če bi Hrvaška izgubila, bi zasedla četrto mesto in bi v osmini finala naletela na Srbe. Za Hrvaško je bilo torej nujno, da zmaga. Toda... Ne za osem točk ali več, saj bi v tem primeru zasedla drugo mesto, tako pa je skupinski del končala na tretjem.

košarka ep 2022 SLO-LIT Intervju Šport "Če bi šlo za nas, bi si .... vse po 'spisku'. Fantje so naredili prav to"

In zakaj je tretje mesto toliko boljše od drugega? Hrvaška je namreč kot tretja ekipa v skupini C v osmini finala naletela na Finsko, kar vseeno ni nek nepremagljiv nasprotnik, v primeru drugega mesta pa bi jih čakala Poljska. Zakaj je torej biti bolje tretji, kot drugi?

Zaradi četrtfinala! Če bi Hrvatje napredovali iz drugega mesta in nato izločili Poljake, bi jih v četrtfinalu čakali... Slovenci (v primeru, da premagamo Belgijce)! Znotraj hrvaške reprezentance pa si vsaj po videnem nikakor niso želeli, da bi se tako zgodaj pomerili z našimi košarkarji.

Hrvaška košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Dosti bolj po godu jim je scenarij, da so se v osmino finala prebili s tretjega mesta, v primeru da izločijo Finsko, pa bo Hrvaško čakal zmagovalec med Litvo in Španijo. Prvi so sicer prikazali kar dobro igro, a so vseeno skupino končali šele na četrtem mestu, medtem ko je Španija vsaj po predstavah kar daleč od svoje stare slave. 

In zakaj smo tako prepričani, da se je Hrvaška na vse načine želela izogniti Sloveniji? Zaradi načina, kako je zaključila tekmo z Ukrajino. Hrvaška je namreč vodila za sedem točk, Bojan Bogdanović pa je imel na voljo odločilni prosti met, ki bi Hrvaško popeljal na osem točk prednosti in drugo mesto v skupini.

Edo Murić Edo: Šport "Imam starejšega brata, Dino Murić je zaslužen za to predstavo"

Eden najboljših strelcev na svetu je po navodilih s klopi prosti met zgrešil, Hrvaška pa je na drugi strani Ukrajini pustila še en lahki koš, da se je razlika spustila na pet točk. Za vsak slučaj.

Zanimivo je sicer, da ko se pogovarjate z vsemi reprezentancami, vedno dobite odgovore, da jim je vseeno, kdo stoji na nasprotni strani, da se obremenjujejo zgolj z lastno igro, ne pa nasprotnikom. No, Hrvatje ne le, da se obremenjujejo z naslednjim nasprotnikom, obremenjujejo se tudi s potencialnim nasprotnikom v krogu za tem. Seveda pa Hrvatje niso edini, ki to počnejo. So zgolj tisti, ki so to izvedli na resnično očiten način.

Eurobasket 2022 Kapetan Šport Takšen dogovor imata Goran Dragić in selektor Sekulić Mišo Brečko Pogovor Šport Bivši kapetan Kölna stiska pesti za Slovence, na finalu je bil že 2017
Komentarjev 2
  • grdi_lepotec 02:03 10.september 2022.

    Po športno se reče kalkulacije. Če bom jaz onega za 5 pik ... in tretji bo izgubil po podaljških.... To je zmeraj bilo in zmeraj bo.

  • Ender3 19:52 09.september 2022.

    Dajte no, same špekulacije, namesto da objavite stave do kam naši lahko, posežejo. !

Sorodne novice