Šport > Košarka
21019 ogledov

Prvi zvezdnik Francije: Slovenija nima več česa dokazovati

Rudy Gobert Epa
"Slovenci nikoli ne odnehajo," pravi novi član NBA ekipe Minnesota Timberwolves.

Slovenska reprezentanca bo v svoj zadnji dvoboj skupine v Kölnu krenila s tremi zmagami in porazom. Enak Izkupiček imata tudi Francija in Nemčija, četa selektorja Aleksandra Sekulića pa bi z uspešno predstavo proti galskim petelinom osvojila prvo mesto v skupini in se tako v osmini finala pomerila s četrtouvrščenim moštvom skupine A.

Pred zadnjim dnevom je v Tbilisiju sicer vodila Španija, prav tako s tremi zmagami in porazom je bila druga Turčija, moštvi pa na medsebojnem obračunu odločata o prvem mestu. Po dve zmagi in poraza sta v tej skupini zabeležili Črna gora in Belgija. Sledita še Gruzija in Bolgarija, ki sta bili doslej le enkrat uspešni.

Tudi Francozi si še prizadevajo osvojiti čim boljše izhodišče pred izločilnimi boji, prvi zvezdnik Francije Rudy Gobert pa je zelo spoštljivo govoril o Sloveniji. "To bo velik izziv za nas, Slovenija je res dobra ekipa. Ne vemo, kakšen bo vrstni red v skupini, vemo pa, da želimo napredovati iz tekme v tekmo. Tekma s Slovenijo bo pravi test za naše trenutne sposobnosti," je dejal odlični center iz lige NBA.

Rudy Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia


Kakšna ekipa Slovenija? "Kot sem rekel, so ena najboljših ekip na svetu. Ne rabijo se več dokazovati, zadnja leta so že pokazali, kako dobri so. Vsi vemo, česa je sposoben Luka in kaj počne vsak večer. Spoštovanja vredna ekipa, igrajo trdo."

V slovenskem taboru so številni košarkarji menili, da bodo proti Francozom še dodatno motivirani. Razlog je tekma pred letom dni, ko so galski petelini za las zaustavili preboj Slovenije v finale olimpijskega turniraj v Tokiu. Takrat so Francozi zmagali za točko, v zadnjih trenutkih dvoboja je bil blokiran met Klemna Prepeliča, ki je že prišel mimo čuvaja in želel položiti žogo v koš. Nato se je prikazal Nicolas Batum. Ta tokrat sicer ne igra za repezentanco.

"To je bil hud boj. Slovenci nikoli ne odnehajo. Ko že misliš, da je konec, ni še konec. Podobno tekmo od tega moštva lahko pričakujemo tudi tokrat," meni Gobert..

"Ko se pomeriš s takšno ekipo, ni enega ključa za zmago, ampak jih moraš poiskati več. Zame je najpomembneje, da ne bomo izgubljali žog, ker če se ti to zgodi proti Sloveniji, vedno plačaš ceno. To je prva stvar, druga je, da moraš omejiti Dončića. Tega nikomur za zdaj ne uspe. So zelo dobra ekipa, bil sem presenečen, da jih je Bosna premagala. Imajo vse, strelce, imajo zdaj tudi Gorana Dragića," pa je izjavil selektor Francije Vincent Collet.

Vincent Collet | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Samar Intervju Šport Nekoč spremljal Dražena Petrovića v dresu Jesenic, zdaj sina na EP Eurobasket 2022 Navijači Šport Takšna 'fešta' je v Kölnu Eurobasket 2022 Po tekmi Šport Nemci: Zgodil se je Dončić. Luka: Ne, ni res. Eurobasket 2022 Murić Šport Pred tekmo je zastavil vprašanje in dobil jasen odgovor Luka Dončić Stari sovražniki Šport Dončić si želi maščevanja: "Spomini na Tokio so še živi!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice