Šport > Košarka
14608 ogledov

Takšen dogovor imata Goran Dragić in selektor Sekulić

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Opravili smo veliko grdega posla. Tek, boj s temi orjaki, to nam je prineslo zmago."

Goran Dragić je na včerajšnji tekmi s Francijo odigral 39 minut in prav toliko sekund, izpustil je torej le 21 sekund igre. Ni slabo za košarkarja, ki so mu pri NBA franšizi Dallas Mavericks ponujali le občasno igranje, saj naj ne bi pri 36-letih zmogel napornega ritma sezone NBA. Zato se je Gogi tudi raje odločil za selitev k moštvu Chicago Bulls, kjer bo imel izdatnejšo minutažo.

"To je bila velika stvar," je o Dragićevem času, ki ga je prebil na parketu, po dvoboju s Francijo sicer dejal selektor Aleksander Sekulić in nadaljeval: "Sva se pogovorila, dogovorila, ko smo izvedeli, da bo zaigral za reprezentanco. Da ga bomo izkoristili maksimalno, če bo potrebno in mu prihranili nekaj minut v narekovajih na manj pomembnih tekmah. Plan je bil takšen, da proti Nemčiji in Franciji igra nekoliko več. Dogovorjena sva, da mi pošlje signal, če je utrujen. Če ni, pa lahko igra naprej. Če se počuti, da lahko pomaga, moramo to izkoristiti."

Gogi je dvoboj s Francijo zaključil s 14 točkami ter po štirimi skoki in podajami, ukradel je tudi dve žogi. 

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kdor je dejal, da je to skupina smrti, je imel še kako prav. Vsaka tekma je bila res težka. Če pogledamo nazaj, vidimo, da je bil tisti poraz in hladen tuš, ki smo ga doživeli, celo nekaj pozitivnega. Takrat smo se zbrali kot ekipa. Nato smo odigrali dve težki tekmi. Res sem zadovoljen z ekipo," je prvo mesto v najtežji predtekmovalni skupini na prvenstvu povzel Goran Dragić.

"Že s tribun in po TV se vidi, da imamo težave, ko v tekmo ne prinesemo dovolj borbenosti. Ko pa imamo svojo energijo in vsak pomaga ostalim, potem smo nezaustavljivi. Delamo napake, a se znamo pobrati. To nas krasi," je še dodal kapetan izbrane vrste.

Še na drugi tekmi zapored je sicer blestel Luka Dončić, ki je Franciji nasul kar 47 točk. "Ko igra Luka sem miren in navdušen. Tudi tokrat je imel neverjetno tekmo. A to ne bo dovolj. Tudi ostali se moramo priključiti. Seveda, ko mu bo igra v napadu stekla, mu bomo podajali žoge. A opravili smo veliko grdega posla. Tek, boj s temi orjaki … To nam je prineslo zmago."

Jaka Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

Gogija je navdušil tudi Edo Murić"Pomemben je, zelo pomemben. Bori se tudi s takšnimi, ki imajo 30 kilogramov več. Tokrat je zadel še dve pomembni trojki. Na to smo računali. Rudy Gobert mora namreč prevzemati. Če prodremo v raketo, je podaja na trojko prosta." 

 

Goran Dragić Šport Oglasil se je kapetan Gogi: Slika in zapis povesta vse! Luka Dončić Zdaj z Belgijo Šport "Luka še ni rekel zadnje besede! Dali smo zadnje atome moči." Luka Dončić Drama v Kölnu Šport Maščevanje je sladko, Slovenija je premagala Francijo Rudy Gobert Gobert Šport Prvi zvezdnik Francije: Slovenija nima več česa dokazovati Eurobasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Pogovorili smo se med seboj in s strokovnim štabom, to je rezultat tega Slovenska košarkarska reprezentanca Pot do medalj Šport Zakaj je ključno, da Slovenija premaga Francijo? Ta izračun pove vse! Eurobasket 2022 Poškodba Tobeyja Šport Neverjetno, kajne? To je velika frustracija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.