Šport > Košarka
15961 ogledov

"Luka še ni rekel zadnje besede! Dali smo zadnje atome moči."

Jaka Blažič Profimedia
"Dosegli smo, kar smo si želeli. Prvo mesto in lažjega tekmeca v osmini finala, do polfinala pa se ne bomo srečali s Srbijo ali Grčijo."

"Fenomenalna igra vseh, na igrišču pa smo imel še ta pravega liderja. Izjemna predstava, mislim, da smo vsi igralci in navijači uživali v tem in na koncu dosegli to, kar smo si želeli - prvo mesto in veliko lažji razpored v Berlinu. Zdaj imamo dva dni, da se dobro regeneriramo, potem pa naprej," je po zmagi nad Francijo z 88:82 dejal Jaka Blažič.

Zmaga je še toliko lepša, ker je bila dosežena proti Franciji z Rudyjem Gobertom in brez prvega slovenskega centra Mika Tobeyja. Ta naj bi po poškodbi gležnja, ki jo je staknil v prvih trenutkih dvoboja z Nemčijo, ko je doskočil na nogo nepozornega sodnika, že nared za prvi dvoboj v osmini finala. Prva prepreka Slovencev bo četrtouvrščeno moštvo skupine A - Belgija.

"Mislim, da bo Mike dober za osmino finala. Včeraj ste videli, kako si je zvil gleženj. Potrebuje par dni, da se lahko normalno vrne," je v samo kratko odsotnost naturaliziranega Američana prepričan tudi Blažič.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi tokrat so sodniki z nekaj odločitvami ujezili Slovence, vendar so bili s sojenjem na trenutke nezadovoljni tudi Francozi. "Na koncu o tem ne razmišljaš, če zmagaš. Bila pa je živčna tekma, tudi sodnikom ni lahko. To moramo dati iz glave in ne preveč razmišljati o tem. To je bil tudi poudarek na polčasu. Da se moramo fokusirati na našo igro. Mislim, da nam je drugi polčas dobro uspel," je menil Blažič.

Dvoboj s Francozi je bil za Slovence nekaj posebnega, saj mnogi niso pozabili na lanski polfinalni obračun na olimpijskih igrah v Tokiu, ko so Francozi zmagali za točko po blokadi v zadnji sekundi zadnje četrtine.

"To je res lepa zmaga, zelo pomembna za nas," o dodatnem naboju sicer ni razmišljal Blažič. Predvsem pomebneje zanj je dejstvo, da bo imela Slovenija v osmini finala na papirju nekoliko lažjega nasprotnika, s prvim mestom v skupini pa se bodo do polfinala izognili tudi največjim favoritom: "Drugače bi v četrtfinalu naleteli na Srbijo ali Grčijo, ki veljata za favoritinji prvenstva. Tako da... Res smo dali zadnje atome na igrišču in dosegli to zmago."

Še eno 'čarobno' predstavo je prikazal Luka Dončić. Kljub okrvavljeni glavi ob koncu prvega polčasa je odigral skoraj 39 minut. Ob metu iz igre 15/23 (za dve točki 9/12, za tri 6/11, prosti meti 11/12) je dosegel 47 točk ter v statistiko vpisal še sedem ulovljenih žog in pet podaj.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

"Izjemen igralec, vsi uživamo v predstavah, ki jih kaže. Lepo je biti del tega in mislim, da še ni rekel zadnje besede," je fenomenalno tekmo svojega kolega opisal Jaka. 

Celo večjo minutažo kot Dončić je tokrat imel 36-letni Goran Dragić, ki je na celotnem dvoboju izpustil le 21 sekund, dosegel je 14 točk. Ob odsotnosti Tobeyja je del njegove minutaže prevzel Žiga Dimec, izjemno pa se je z visokimi igralci Francije boril Edo Murić.

 

Eurobasket 2022 Šport Nori odzivi na Twitterju: "Luka je zlomil internet!" Luka Dončić Drama v Kölnu Šport Maščevanje je sladko, Slovenija je premagala Francijo mirjam poterbin Šport Mama Luke Dončića: Okoristiti se želijo z mojim sinom! Luka Dončić Blamaža Šport Navijači v šoku: "Za božjo voljo, spravite ga že stran od Dončića" Rudy Gobert Gobert Šport Prvi zvezdnik Francije: Slovenija nima več česa dokazovati Eurobasket 2022 EuroBasket 2022 Šport Pogovorili smo se med seboj in s strokovnim štabom, to je rezultat tega dončić poterbin Ameriški mediji: Šport Luka v sporu z materjo, želi ji odvzeti vse pravice do... Slovenska košarkarska reprezentanca Pot do medalj Šport Zakaj je ključno, da Slovenija premaga Francijo? Ta izračun pove vse! Eurobasket 2022 Poškodba Tobeyja Šport Neverjetno, kajne? To je velika frustracija
Komentarjev 1
  • optimist11 08:58 08.september 2022.

    Goran je s svojo požrtvovalnostjo in ukradenimi žogami rešil slab strelski večer. Zoran pa fali zicerje...obramba je bila pa fantastična.