Šport > Košarka
3625 ogledov

Igralec Belgije: Če je možno, bi rad dobil Dončićev avtogram

Eurobasket 2022 Saša Despot
"Kot posamezniki smo si po TV ogledali dvoboje Slovenije. Vsi spremljamo predstave Luke Dončića," je dejal mladi belgijski reprezentant.

Slovenska košrkarska izbrana vrsta se bo v osmini finala jutri pomerila s četrtouvrščeno ekipo skupine A. To je Belgija, ki je na tem evropskem prvenstvu premagal Španijo, gostitelja svoje skupine Gruzijo in Bolgarijo, izgubila pa s Črnogorci in Turki. Zmagovalec slovensko-belgijskega obračuna se bo v četrtfinalu nato pomeril z boljšim iz dvoboja med Poljsko in Ukrajino.

"Kot ekipa smo doslej dobro odigrali, dobro smo se pripravili na ta turnir, to pa smo tudi pokazali v Tbilisiju. In zdaj smo tu, videli bomo, kaj nam bo uspelo v Berlinu," nam je povedal reprezentant Belgije Haris Bratanović, ki se je na začetku pogovora sicer opravičil, da ne govori povsem dobro 'po naše'.

Kako se bodo Belgijci lotili Slovenije? "Seveda je pred nami težka naloga. Videli bomo, kako se bodo odvijale stvari. Slovenija je resnično dobra ekipa. Ima dobre košarkarje, ki igrajo na vrhunski ravni. In seveda tu je še Luka Dončić. Meslim, da bo trener naredil dober načrt, kako ga naj bi zaustavili. Sigurno se mu bomo posvetili, a bomo videli, če nam bo uspelo," je še dejal 21-letni košarkar kluba Filou Oostende.

Ta si je v preteklih dneh po televiziji ogledal tekme Slovenije. "Kot ekipa še nismo imeli analize in si dvobojev Slovenije še nismo ogledali, smo si jih pa vsi ogledali kot posamezniki zaradi Luke Dončića. Vsi ga spremljajo, zato spremljajo tudi Slovenijo. V petek zjutraj bomo imeli prvo videoanalizo. Sam sem si seveda še s posebnim zanimanjem ogledal dvoboj Slovenije z Bosno in Hercegovino," je dejal Bratanović.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Na tisti tekmi Luka morda še ni bil povsem pravi, a poglejte, kako je odigral proti Franciji. Bil je fenomenalen. Za nas je nekaj velikega, da se bomo z njim pomerili po predstavi, ko je dosegel 47 točk. To nam je edina priložnost, da lahko igramo proti takšni ekipi. Videli bomo."

Mnogi v zadnjih dneh želijo dobiti Dončićev podpis. "Če je možno, bi ga imel tudi sam. Navsezadnje je tudi on le človek, tudi mi smo navadni ljudje. Bilo bi dobro, če bi dobil njegov avtogram."

Belgija, ki je Slovenijo na evropskem prvenstvu v Nemčiji že premagala leta 1993, ko so ob sploh prvem slovenskem nastopu na prvenstvih stare celine Belgijci slavili z 82:61, je sicer v zadnjem obdobju prišla do kar nekaj lepih skalpov. "Zadnje tri leta pod vodstvom trenerja Daria Gjergje delamo in igramo zelo dobro. Imamo nekaj odličnih rezultatov, premagali smo Srbijo, zdaj Španijo in mislim, da lahko tu naredimo še marsikaj."

Kolikšno samozavest so pridobili z zmago proti Španiji? "To je bila velika reč, tega ni nihče pričakoval."

Slovenija sicer dosega več kot 90 točk na tekmo. "Kot sem dejal, čaka nas težko delo, naredili bomo vse, kar lahko. Prepričan sem, da bomo odigrali dobro."

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Luka Dončić Zdaj z Belgijo Šport "Luka še ni rekel zadnje besede! Dali smo zadnje atome moči." Eurobasket 2022 Poškodbe Šport Doktor podal stanje Dončića in Tobeyja, prvega so šivali na živo Mišo Brečko Pogovor Šport Bivši kapetan Kölna stiska pesti za Slovence, na finalu je bil že 2017 Luka Dončić "Dovolj je, suhec" Šport Dončić nasul 47 točk, tole pa je najbolj odštekan koš na tekmi Eurobasket 2022 Kapetan Šport Takšen dogovor imata Goran Dragić in selektor Sekulić Edo Murić Edo: Šport "Imam starejšega brata, Dino Murić je zaslužen za to predstavo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.