Šport > Košarka
5429 ogledov

Slovenija na krilih Dončića (brez blišča) dobila prvi polčas

Luka Dončić proti Belgiji Epa
Slovenska košarkarska reprezentanca je ob 14.45 začela tekmo osmine finala evropskega prvenstva z Belgijo. Slovenija je po prvem polčasu vodila s 44:41.

Slovenija je tekmo z Belgijo začela tudi s centrom Mikom Tobeyjem, ki je zaradi zvina gležnja moral izpustiti tekmo s Francijo. Poleg Tobeyja so v prvi peterki začeli še Goran Dragić, Luka Dončić, Jaka Blažič in Vlatko Čančar. Dončić je obračun z Belgijo začel odlično, s trojko preko roke za prvo vodstvo Slovenije (3:0). Ko je trojko dodal še Blažič, je na semaforju v drugi minuti pisalo že 6:2. Tudi drugi poskus Dončića za tri je romal skozi obroč in Slovenija je vodila 9:5. Dončić je začutil, da je vroč, zato se je Luka odločil za nov met za tri točke, tudi tega je zadel (12:5). Slovenija je po zabijanju Tobeyja nato povedla že z 11 točkami prednosti (16:5), a Belgijci so se hitro uspeli približati s petimi zaporednimi točkami. Sledila je raztrgana igra na obeh straneh, v osmi minuti obračuna je na semaforju pisalo 18:13. V drugi polovici prve četrtine Sloveniji v napadu ni steklo, v obrambi pa ni bilo pravega pristopa, vse preveč je bilo odprtih metov za Belgijce, kar so ti znali izkoristiti in 42 sekund do konca prve četrtine so se s peto zadeto trojko povsem približali (19:20). Slovenci so v zadnjih sekundah prve četrtine le uspeli odlepiti, koš Tobeyja in dva zadeta prosta meta Zorana Dragića je pomenilo, da je Slovenija na prvi daljši odmor odšla s prednostjo petih točk (24:19). Dončić je prvo četrtino sklenil pri 11 točkah. 

Dončić je na začetku druge četrtine hitro dodal še pet točk, a Slovenci so v obrambi znova preslabo zapirali, tako da so s pomočjo odličnega skoka Belgijci prihajali do novih in novih priložnosti. Še vedno jim je dobro tekel met za tri točke, ko je Hans Vanwijn zadel novo, še sedmo belgijsko trojko, je na semaforju pisalo 29:27 v korist Slovenije. A ta je odgovorila z delnim izidom 4:0, tako da je hitro reagiral belgijski selektor Dario Gjergja, ki je ob vodstvu Slovenije s 33:27 vzel minuto odmora. Ta ni zalegla, z novo serijo so Slovenci drugič danes povedli z dvomestno prednostjo (37:27). Edo Murič je v 17. minuti obračuna zgrešil čisto polaganje, sledila je minuta odmora in tehnična napaka slovenski klopi, Belgijci so vse skupaj znali izkoristiti in namesto, da bi Slovenija lažje dihala, so se Belgijci približali na 31:37. Ko so se Belgijci približali na štiri točke zaostanka, je pomembno trojko zadel Klemen Prepelič (40:33). Trojka Čančarja, ki bo poskrbela za novo udobno vodstvo Slovenije, ni želela skozi obroč, motivirani Belgijci so rekli 'hvala' in se približali na vsega tri točke zaostanka (40:37). Murić je v zaključku četrtine spet zgrešil nemogoče polaganje, Belgijci so s košem Maxima De Zeeuwa šest sekund do konca prvega polčasa prišli na vsega točko zaostanka (41:42). Sledila je minuta odmora in sočen nagovor Gorana Dragića, prav on pa je zaključil zadnjo akcijo polčasa s košem za 44:41. 

Kako se je tekma zaključila, si lahko preberete tukaj. 

EuroBasket 2022, 1/8-finala:

Slovenija - Belgija 44:41* (24:19, 20:22, -:-, -:-)

* v živo, izid ob polčasu

Kako se je tekma zaključila, si lahko preberete tukaj. 

Luka Dončić Brez olepševanja Šport Hrvaška legenda: "Z vsem spoštovanjem do Slovenije, toda ..." košarka ep 2022 Pogovor Šport Saša Dončić: Bil sem 'ful' razočaran nad komentarji, vsaj v polfinale sodimo Luka Dončić Negodovanje Šport "Luka me je povabil na tiskovko, vendar se tam ni pojavil"
Komentarjev 1
  • bljitva 14:44 10.september 2022.

    ob vseh pomembnih dogodkih, ki se trenutno dogajajo po svetu, je jebena košarka glavna tema na naslovnici, pa še to niti polfinale ni..?...a ste faking resni?...jebeš tako državo, kjer so športne novičke glavna tema...

Sorodne novice