Šport > Košarka
6761 ogledov

Tako resna je poškodba Zorana Dragića

Poškodba Zorana Dragića Epa
Za Zorana Dragića konec EuroBasketa.

Zoran Dragić, ki je zaradi poškodbe izpustil že evropsko prvenstvo 2017 in si tako v Istanbulu zlate kolajne ni nadel okoli vratu, jo je tokrat skupil na obračunu osmine finala proti Belgiji. Krenil je v hiter prodor proti košu, a se je vse skupaj končalo s tem, da je imel bližnje srečanje s konstrukcijo koša. Ob tem je utrpel poškodbo stegenske mišice.

Po tekmi ni bilo uradnih informacij o resnosti poškodbe, v slovenskem taboru so želeli počakati na pregled z magnetno resonanco. Ta je bil opravljen danes in je potrdil slutnje reprezentančnih zdravnikov Marka Macure in Branka Cvetičanina. Zoran Dragić si je namreč strgal del štiriglave stegenske mišice in bo z igrišč predvidoma odsoten šest do osem tednov, kolikor običajno traja okrevanje po tovrstni poškodbi.

''Očitno mi ni usojeno, da bi reprezentanci lahko pomagal v odločilnih bojih na evropskih prvenstvih. A to je pač nepredvidljivost športa. Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno vzpodbujal ter s tem dodajal pozitivno energijo, ki jo bomo v naslednjih dneh še kako potrebovali. Verjamem, da bodo fantje še bolj stopili skupaj, na igrišču pustili srce in se bomo na koncu veselili dobrega rezultata, ki si ga vsi tako močno želimo. Sam v teh dneh že začenjam z rehabilitacijo. Tako v reprezentanci, kot v klubu imamo odlično zdravniško, fizioterapevtsko in trenersko službo ter skupaj bomo naredili vse, da se na parket vrnem dobro pripravljen," je po prejemu zdravniških izvidov misli strnil Zoran Dragić.

Zoran Dragić, poškodba na tekmi z Belgijo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Selektor Aleksander Sekulić je pred vstopom v zadnji tekmovalni teden sicer povedal: ''Dobili smo tekmeca v četrtfinalu in danes že začenjamo s pripravo na Poljake. Kot sem že večkrat poudaril, na prvenstvu ni slabih ekip. Reprezentanca Poljske je zelo kvalitetna ekipa s tremi posamezniki, ki nekoliko izstopajo. To sta Slaughter in Ponitka na zunanjih položajih ter Balcerowski pod košem. Na žalost sta naporen ritem tekem ter fizični kontakt, ki je dovoljen na tekmah, terjala svoj davek. Zaradi poškodbe je z nastopi na prvenstvu zaključil Zoran Dragić, kateremu vsi želimo čim hitrejše okrevanje. Na srečo je po zvinu gležnja Mike Tobey že skoraj na stoodstotni pripravljenosti. Z odsotnostjo Zokija, ki je izjemno pomemben člen ekipe, se nam nekoliko pomeša naša rotacija. Morali bomo nekoliko drugače razmišljat ter najti ustrezne rešitve in recept za nadaljevanje prvenstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice