Šport > Košarka
59298 ogledov

Tako hudo je z Zoranom Dragićem

Poškodba Zorana Dragića Epa
Zoran Dragić se je poškodoval na tekmi z Belgijo. Bo lahko nadaljeval s prvenstvom?

Na tekmi osmine finala letošnjega Eurobasketa med Slovenijo in Belgijo, ki so jo z 88:72 dobili branilci naslova, se je poškodoval slovenski košarkar Zoran Dragić. Tik pred koncem prvega polčasa je začutil bolečine v nogi, tako da se je v eni od napadalnih akcij zaustavil. Odšepal je s parketa, med polčasoma pa ostal v garderobi, ob igrišče se je nato v nadaljevanju tekme vrnil v 'civilni' opravi. 

EuroBasket 2022 Poškodba Z. Dragića Šport Dončić kljub 'komolčenju' Belgijcev izjemen, Slovenija je v četrtfinalu

Za zdaj konkretnih informacij o tem, kako hudo je z Zoran Dragićem iz slovenskega tabora (še) ni, nam pa je v Berlinu uspelo izvedeti, da bo Zoran že jutri opravil pregled z magnetno resonanco, ki bo razkril, za kako hudo poškodbo gre. In prav od tega pregleda bo odvisno, ali bo Zoran, pomemben člen slovenske reprezentance predvsem v obrambnih nalogah, lahko prvenstvo nadaljeval. V kolikor bodo izvidi MRI-ja negativni, gre najbrž le za močnejši udarec in bo Zoran s prvenstvom lahko nadaljeval ... 

Nor koš Dončića Navkljub osebni napaki Šport Nor koš, ki je prelomil tekmo. Dosegel ga je (kdo drug kot) Luka

Spomnimo se sicer lahko, da je Zoran v preteklosti že imel težave in smolo s hudimi poškodbami, med drugim je moral izpustiti vse tekme Eurobasketa 2017, ko se je Slovenija okitila z zlatom. "Zoki ni jokica," je med prenosom za Pop TV izpostavil strokovni komentator Saša Dončić in dodatno opisal Zoranov borbeni karakter: "On bo šel z glavo skozi zid, a ni mi všeč to, da se je vrnil v 'civilu' in to, da je obležal."

EuroBasket 2022 SLO : BEL 88:72 Šport "Nisem čutil nobenega pritiska, potrebovali smo le par minut" EuroBasket 2022 Šport Takole so zmago proslavili slovenski navijači v Berlinu
Komentarjev 3
  • radovednica 08:07 11.september 2022.

    Spet in spet in to se dogaja samo slovenjcelnom. Ker so razmaženi, štorasti. Zakaj se to ne dogaja drugim? Sicer pa glede na videno (res samo vsake tekme zgolj minuto ali nekaj minut, ker jih ni za gledat), je vseeno, ...prikaži več če razne Dragiće, Muriće, Rupnike, Dimce, zaposlijo s pospravljanjem sob, namesto umiranja na igrišču, kjer je prostor le za mojstre. Sramota, kaj neki Murić, proti Belgiji ne zadene niti iz manj kot pol metra. Pa Belgiji, ki je dobesedno Eksot v košarki!

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:51 11.september 2022.

    Vsaka čast Zoranu za požrtvovalnost, toda za njegovo mesto imamo nadomestilo, za Dimca, ki je nebogljen pa ne...