Šport > Košarka
6625 ogledov

"Ko Goran nekaj pove v garderobi, ..."

Eurobasket 2022 Saša Despot
Žiga Samar je z 21. leti najmlajši član slovenske izbrane vrste. Veliki up slovenske košarke se je na tem EP pripravljen marsikaj naučiti.

Slovenski košarkarji so v soboto z 88:72 premagali Belgijo, na ime tekmeca v četrtfinalu pa so moral počakati še slabih 24 ur, dvoboj med Ukrajino in Poljsko je s 94:86 dobila slednja. Slovenci so si obračun med sosedama ogledali po televiziji, kasneje pa so se odpravili na trening.

"Danes je bil trening namenjen regeneraciji za naslednje dni, da se bomo se lažje pripravili na naslednjo tekmo. Majhna aktivacija in gremo naprej," je povedal najmlajši član slovenske reprezentance Žiga Samar. Ta si je tako kot soigralci pozorno ogledal dvoboj med Ukrajinci in Poljaki. "Ogledali smo si tekmo. Več nam bodo kasneje povedali trenerji, na kaj moramo biti pozorni in kako se pripraviti."

Primož Samar Intervju Šport Nekoč spremljal Dražena Petrovića v dresu Jesenic, zdaj sina na EP

O Poljakih je novi član berlinskega evroligaša Albe, prvo sezono naj bi kot posojen iigralec odigral v Hamburgu, govoril z izbranimi besedami: "Zagotovo so kakovostna ekipa. Nobenega tekmeca ne smemo podcenjevati. V vsak dvoboj moramo kreniti stodoostno in potem se lahko nadejamo uspeha."

"Vseeno je bilo kogarkoli bi dobili. Sta zelo podobni reprezentanci. Kogar pač imaš, ga je treba premagati," se mladi Jeseničan ni obremenjeval z nasprotnikom v četrtfinalu.

obožoevalci | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Že med pripravami je Goran Dragić sicer obljubil, da bo bdel nad Samarjem in mu kot mentor skušal pomagati. "Veliko je učenja. Vsako tekmo se naučiš kaj novega, kot na primer, kaj Goran pove v slačilnici in nato naredi na igrišču. Iz takih majhnih stvari lahko vleiko potegneš. Veliko stvari sem se naučil. Kakšni nasveti so specifične narave, ki jih da kakšnem igralcu, slačilnici, ko pove, kako naj začnemo naslednji polčas."

Na dosedanjih tekmah evropskega prvenstva je Samar sicer zbral skupno 15 minut in pri tem ostal brez dosežene točke, le enkrat je poizkusil z metom. V svojo statistiko je vpisal tri skoke, dve asistenci in eno ukradeno žogo. "Zavedam se, da moram biti ves čas pripraljen, če dobim priložnost. Vedeti je treba, kaj se dogaja na igrišču, treba izkoristiti priložnost in po najboljših močeh pomagati ekipi. Čakaš na priložnost, če jo dobiš, jo skušaš izkoristiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice