Šport > Košarka
4653 ogledov

Dragić bo skrbel zanj: Ima zelo velik potencial

Žiga Samar, Slovenija - Nizozemska Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Mladi Jeseničan si bo poskušal izboriti mesto med dvanajsterico, ki bo odpotovala na EP.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na kvalifikacijski tekmi za SP in kasnejši EuroBasket po Nizozemski premagala še Črno goro. Odločilno prednost so si izbranci selektorja Aleksandra Sekulića priigrali v zadnji četrtini, ko so bili na parketu večinoma mladi košarkarji, ki jih je uspešno kot organizator igre vodil 21-letni Žiga Samar. Ta je zbral šest točk, tri skoke in pet asistenc. K temu je dodal še ukradeno žogo, sam pa je ni izgubil.

"Poznamo se še iz mlajših kategorij, skupaj igramo že nekaj časa, skupaj smo zrastli gor. Res je bilo super igrati s fanti. Na koncu mora tisti, ki dobi žogo, prevzeti odgovornost. Tokrat sem jo jaz, naslednjič jo bo kdo drug," je po zmagi s 70:52 dejal Samar, ki pa bo v naslednjih dneh na treningih ostal brez pomoči ostalih mladeničev.

Selektor se je po pričakovanjih namreč odločil za prvi rez, brez nastopa na EP pa so kljub dobremu in zavzetemu delu na treningih in pozitivnih predstavah na dveh pripravljalnih tekmah ostali Robert Jurković, Saša Ciani, Bine Prepelič in Luka Ščuka. Reprezentanco zdaj sestavlja še šestnajst igralcev, na evropsko prvenstvo v Nemčijo jih bo odpotovalo dvanajst.

Med kandidati ostaja Samar, ki se je v preteklosti že izkazal na kvalifikacijski tekmi s Finsko, pod posebno okrilje pa ga je zdaj vzel tudi kapetan izbrane vrste Goran Dragić, ki je pred petimi leti mentorsko vlogo opravljal tudi pri takrat 18-letnem Luki Dončiću. 

Goran Dragić Pogovor z mediji Šport Dragić: Prej sem bil Batman, zdaj sem Robin

Dragić je pred tokratnim dvobojem s Črnogorci sicer izjavil: "Malce bom poskrbel za Žigo Samarja, všeč mi je, kako igra. Ima zelo velik potencial."

"Ostati moram na realnih tleh, najprej se moram dokazati trenerju in se skušati prebiti med 12. Sigurno mi bo zelo veliko pomenilo, če se bo to zgodilo," je dejal Jeseničan, o Dragićevih besedah pa je menil: "Goran je najboljši igralec Slovenije, zdaj takoj za Luko Dončićem. Velika čast je biti skupaj z njim na istem treningu. Gre za dodatno motivacijo na treningih. To je privilegij, ne čutim nikakršnega dodatnega pritiska."

Samar se je pred to sezono iz španske Fuenlabrade preselil k nemškemu evroligašu Albi, podpisal je štiriletno pogodbo, v prvi sezoni pa bo posojen moštvu Hamburg Towers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice