Šport > Košarka
199 ogledov

Slovenski reprezentant na posojo

Žiga Samar, Slovenija - Nizozemska Anže Petkovšek Pripravljalna tekma moške košarkarske članske reprezentance v Celju, Slovenija - Nizozemska.
Žiga Samar bo v naslednji sezoni nastopal na severu Nemčije.

Enaindvajsetletni Žiga Samar je pred novo sezono sklenil štiriletno pogodbo z evroligaško Albo, a je pričakoval, da ga bodo Berlinčani v prvi sezoni sodelovanja posodili enemu izmed klubov. To se je zdaj tudi zgodilo, Jeseničan bo kot posojen košarkar Albe nastopal za moštvo Hamburg Towers. To se je v zadnjih dveh sezonah uvrstilo v končnico nemškega prvenstva in obakrat zasedlo končno sedmo mesto.

Samar se trenutno mudi na pripravah slovenske reprezentance, v četrtek je zaigral proti Nizozemski in v 11 minutah dosegel dve točki, zadel je edini met iz igre, ter k temu dodal še dva skoka, pet asistenc in ukradeno žogo. Pred tem je zaigral tudi na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Finski in zbral 8 točk, tri skoke in 5 podaj.

Samar je z reprezentanco do 18 let leta 2018 osvojil bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, ko je bil tudi izbran v prvo peterko tekmovanja. Jeseničan se je takrat še kalil pri madridskem Realu, kasneje pa je postal član španskega prvoligaša Fuenlabrade. Ta ga je prvo sezono posodila Zamori, kasneje pa se je 197-centimetrov visoki košarkar izkazal tudi pri Fuenlabradi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice