Šport > Košarka
254 ogledov

Dva slovenska košarkarja prijavljena na nabor

Gregor Glas twitter Sixt Primorska
Med 57. mednarodnimi igralci tudi dva Slovenca.

Liga NBA je sporočila, da se je na nabor leta 2021 prijavilo 353 košarkarjev. Od tega gre za 296 igralcev, ki so doslej igrali v ameriški univerztetni ligi, 57 pa jih prihaja iz tujine. Med slednjimi sta se znašli tudi imeni dveh Slovencev, košarkarjev, ki sta rojena leta 2001 in sta bila nosilca slovenske reprezentance do 18 let, ki je pred dvema letoma na evropskem prvenstvu osvojila bronasto kolajno.

košarkarska reprezentanca do 18 let EP do 18 let Šport Član Reala s trojnim dvojčkom popeljal Slovenijo v polfinale

košarkarska reprezentanca do 18 let | Avtor: FIBA FIBA

Gregor Glas, ki je trenutno član srbskega Dynamica, se lahko pohvali, da je najmlajši košarkar z nastopom za člansko slovensko izbrano vrsto. Debitiral je pri 17-ih letih. Trenutno je na seznamu košarkarjev za predolimpijski turnir, Slovenci si bodo olimpijsko vozovnico za Tokio poskušali priigrati konec tega in na začetku prihodnjega meseca na turnirju v Litvi. V dresu Dynamica je na 29 tekmah v povprečju dosegal po 18.1 točke, 4.2 skoka, 2.9 asistence in 1.7 ukradene žoge.

Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem

Drugi na seznamu je Žiga Samar, ki je bil na omenjenem EP do 18 let izbran v peterko prvenstva. Nekdanji mladinec madridskega Reala je to sezono odigral v dresu španske Fuenlabrade. Zbral je 34 nastopov, deset v prvi peterki. V povprečju je odigral 10 minut in pol na tekmo pri tem pa zbral 3.2 točke, 1.3 skoka in 1.8 podaje.

Žiga Samar | Avtor: Profimedia Profimedia

Žiga Samar Že videno Šport Mladi Slovenec enako kot Dončić MVP finala pri Realu

Nabor bo potekal 29. julija, mlada slovenska košarkarja pa imata pravico, da do 19. julija umakneta svoje ime s seznama. Vrstni red klubov pri izbiranju košarkarjev bo znan 22. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.