Šport > Košarka
4432 ogledov

Mladi Slovenec enako kot Dončić MVP finala pri Realu

Žiga Samar twitter Baloncesto Base
Še en slovenski košarkar navdušuje pri madridskem Realu.

Še en slovenski mladenič se vse bolj uveljavlja pri mladincih madridskega Reala. Ti so še tretjič zapored in petič v zadnjih šestih letih postali državni prvaki v svoji kategoriji, v finalu z Barcelono, ki so ga dobili z rezultatom 99:75, pa si je naziv najkoristnejšega igralca priigral Slovenec Žiga Samar.

Osemnajstletni Jeseničan, nekdanji član Uniona Olimpije, je tako spomnil na predstave zdaj že zvezdnika NBA lige Luke Dončića, ki je pri španskem velikanu pred člansko kariero blestel tudi v mlajših selekcijah. Samar je v finalu proti Barceloni sicer v svojo statistiko vpisal 11 točk ter po šest skokov in podaj.

Prvi strelec Reala je bil z 20 točkami sicer Mario Nakić, sin nekdanjega izjemnega košarkarja Iva Nakića, ki si je svoj kruh služil med drugim tudi v slovenski ligi, z nekdanjima slovenskima reprezentantoma Arrielom  McDonaldom in Mariom Kraljevićem je v sezoni 1995/96 v finale državnega prvenstva z 1:3 v zmagah izgubil proti Unionu Olimpiji z Dušanom Hauptmanom, Jakom Daneuom, Markom Tuškom, Markom Milićem, Borisom Gorencom, Anthonyjem Reedom ...

Ivo Nakić je bil kasneje pri nemškem Würzburgu soigralec in mentor Dirku Nowitzkemu, ki je Nakića celo označil za svojega idola. Po Würzburgu se je Nakić vrnil v Slovenijo, kjer je s Krko tudi osvojil državni naslov. 

Poleg Samarja slovensko košarko v mlajših kategorijah pri Realu zastopa tudi Dan Duščak, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Slavka Duščaka. Dan Duščak bo julija sicer dopolnil 17 let.

luka dončić Deja vu Šport Še en slovenski mladenič Reala obnorel splet
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.