Šport > Košarka
562 ogledov

Še en slovenski supertalent v Real

Dan Duščak KK Grosuplje
Košarkarski velikan iz Madrida Real je zvabil še enega Slovenca.

Nadarjeni petnajstletni košarkar Dan Duščak zapušča KK Grosuplje in se seli v Španijo, ki postaja obljubljena dežela za mlade Slovence, poročajo Nedeljske Novice. Dan Duščak je košarkarske gene podedoval po očetu, 43-letnem Slavku Duščaku, trenutno glavnemu trenerju ŽKK Grosuplje.

"Dan igra košarko s širokim nasmehom na obrazu, tako je bilo že, ko je bil star osem let in je za nas odigral prve tekme. To ga loči od drugih, za njega je košarka zabava, igra, ima potezo več, njegov nasmeh pa okuži vse. Podobno so izjavili ljudje, ki se spominjajo Magica Johnsona, igral je z nasmehom in užival v košarki," je o Duščaku, 183 cm visokem desnorokem branilcu, spregovoril njegov trener Peter Hojč.

Kot še dodajajo v nedeljski izdaji Slovenskih novic, bo v Španiji za Duščaka v ospredju košarka, a v Realu ne pozabijo na izobrazbo in štipendijo, ki jo dobijo mladi igralci.

V tej sezoni je v prvi španski košarkarski ligi igralo kar osem Slovencev, in sicer Luka Dončić, Boštjan Nachbar, Domen Lorbek, Alen Omić, Jaka Blažič, Luka Rupnik, Miha in Luka Lapornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.