Šport > Košarka
150 ogledov

Dva Slovenca na seznamu za nabor

Žiga Samar Profimedia
Na širšem seznamu prijavljenih za letošnji nabor lige NBA tudi dva Slovenca.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v objavilo širši seznam prijavljenih na letošnji nabor, ki se bo odvijal v Brooklynu 23. junija. Na seznamu 283 košarkarjev sta tudi dva Slovenca, 21-letni Žiga Samar in 20-letni Luka Ščuka.

Od tega je na širšem seznamu 247 igralcev z ameriških univerz in 36 mednarodnih igralcev. Za zdaj sta med prijavljenimi na nabor tudi organizator igre pri španski Fuenlabradi Samar in krilo Cedevite Olimpije Ščuka, je razvidno iz seznama, ki ga je objavila liga. Prijavljeni na širšem seznamu se lahko še odjavijo do 13. junija, ko bo znan ožji seznam prijavljenih na letošnji nabor.

Zadnji Slovenec, ki je bil izbran na naboru lige NBA, je zvezdnik Dallasa Luka Dončić, ki je bil leta 2018 izbran kot tretji po vrsti. Poleg njega sta v najmočnejši ligi na svetu trenutno aktivna še Goran Dragić pri Brooklynu in Vlatko Čančar pri Denverju. Dragić je s svojo ekipo sicer že izpadel v tokratni končnici.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:15 28.april 2022.

    Pa menda ne res? A ta dva sta na naboru za NBA? Ščuka še za slovensko prvenstvo ni nekaj, kaj šele kje drugje, kaj šele NBA, za katero kandidira zagotovo desettisoče nekajkrat boljših. Mater, kam je padla NBA! Ta dva ...prikaži več sta komaj za žoge pobirat in vozit na igrišče za trening.