Šport > Košarka
3445 ogledov

Za prihodnost se ni bati, Slovenija brez poraza do naslova

košarka U-20 Reševalni pas/Twitter
Slovenci zmagovalci košarkarskega turnirja evropskega izziva do 20 let na Kreti.

Člani slovenskega košarkarskega podmladka so zmagovalci turnirja evropskega izziva do 20 let, ki je pod okriljem Fibe potekal v Heraklionu na Kreti v Grčiji. Mladi Slovenci so tekmovanje zaključili brez poraza. V zadnji tekmi so Slovenci premagali gostitelje Grke z izidom 84:63 in s tem osvojili svojo peto zmago.

Tudi na zadnji tekmi turnirja je slovensko reprezentanco odlikovala kolektivna igra, proti Grkom pa so izstopali Rok Radović s 15 točkami in 10 skoki ter nekaj atraktivnimi potezami, Luka Ščuka z nekaj lepimi zabijanji in blokadami ter Dan Duščak s fenomenalnimi 14 podajami.

Za najbolj koristnega igralca celotnega turnirja so prav tako izbrali Slovenca. Ta naziv je prejel že občasni članski reprezentant Gregor Glas, ki je na finalni tekmi dosegel 12 točk.

Slovenci so tekmovali v skupini C. Najprej so premagali Belgijo z izidom 74:59, nato je v Areni Heraklion padla Ukrajina z izidom 81:61, Izraelce so ugnali z 69:59, pred Grčijo pa še Ruse z izidom 83:57.

Letos zaradi omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, niso pripravili klasičnega evropskega mladinskega prvenstva. Tekmovalne skupine so bile oblikovane na podlagi uvrstitev reprezentanc v posamezno kakovostno divizijo. Pri najmočnejših treh skupinah A, B in C gre za tri enakovredne kakovostne skupine sestavljene iz trenutno najboljših 18 rangiranih reprezentanc.

Odličje prejme le zmagovalna reprezentanca vsake skupine. Reprezentance, ki so na jakostnih lestvicah uvrščene nižje od 19. mesta, nastopajo v skupinah od D navzdol.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice