Šport > Košarka
961 ogledov

Veliki up iz Reala prestopil k Cedeviti Olimpiji

Dan Duščak Real Madrid PrtSc
Mladi Slovenec je novi član ljubljanskega kluba.

V košarkarski klub Cedevita Olimpija je prišel eden najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev Dan Duščak. Ljubljančan, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Slavka Duščaka, ki se je podobno kot Luka Dončić zadnje štiri leta kalil v Real Madridu, je podpisal štiriletno pogodbo.

Duščak, ki je včeraj praznoval 18. rojstni dan, je ob vrnitvi v Ljubljano povedal: "Podpis pogodbe s Cedevito Olimpijo je velika stvar zame osebno in za mojo družino. V klubu lahko napredujem kot igralec in kot oseba. Ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji vidim zgolj pozitivne stvari. Komaj čakam, da oblečem dres Zmajev, hkrati pa komaj čakam tudi podporo navijačev s tribun."

Žiga Samar Že videno Šport Mladi Slovenec enako kot Dončić MVP finala pri Realu luka dončić Deja vu Šport Še en slovenski mladenič Reala obnorel splet

Z novo okrepitvijo, ki igra na mestu organizatorja igre, sta zadovoljna tudi športni direktor Sani Bečirović in trener Jurica Golemac. "Duščak je zagotovo igralec, ki bo dolgoročni projekt našega kluba, in okoli katerega bomo v prihodnje gradili ekipo. Prepričani smo, da ima Dan vse možnosti za to, da bo nekega dne prvi organizator igre našega članskega moštva," je dejal Bečirović.

Dan Duščak | Avtor: Real Madrid/Twitter Real Madrid/Twitter

"Dan Duščak je slovenski košarkar, domači fant iz izredno športne družine. Zelo ponosni smo na dejstvo, da se je vrnil v domovino. V ekipah mlajših starostnih kategorij Reala Madrida je igral zelo pomembno vlogo, v minuli sezoni pa je na nekaterih turnirjih zaigral tudi v dresu članskega moštva. Takoj, ko smo ga videli, smo ga želeli pripeljati v Cedevito Olimpijo. Prihodnost je torej tu in prepričani smo, da smo v moštvo dobili fanta, ki bo pustil velik vtis in pečat v našem klubu," je dodal Golemac.

Komentarjev 1
  • Korona0 11:43 03.julij 2020.

    Ja, pa da bo kaj igral, ne tako, kot mnogi podobni v preteklosti, ko so kot veliki upi morali oditi, ker pač niso mogli , še bolj smeli ali bili kar pozabljeni (vse od "Segedinovih" časov naprej - Nesterović, Nachbar,...Mesiček,...vse ...prikaži veče zaradi nekih osebnih "idej"...). Primer naj bodo igralci v Srbiji, mladi, pa zelo uspešni vsi po vrsti,....