Šport > Košarka
749 ogledov

Prihodnost kluba: preskok iz Reala v Olimpijo ni bil težak

Dan Duščak Cedevita Olimpija
Na Youtube kanalu Cedevite Olimpije se je predstavil Dan Duščak.

O začetku svoje košarkarske poti…
Košarko sem začel igrati z osmimi leti. Oče je v Velikih Laščah, kjer smo takrat živeli, ustanovil košarkarsko šolo. Povabil me je na enega izmed treningov. Navdušil sem se nad košarko, in to je bil nekako začetek moje kariere.

O KK Grosuplje…
V Grosuplju sem se imel super. Tam sem se veliko naučil, predvsem pa sem se naučil vseh košarkarskih osnov, ki so mi pomagale v nadaljnji karieri. Lahko pa rečem, da je bil zame kar velik preskok iz majhnega kraja, kot so Grosuplje, v veliki Madrid k Realu.

O Real Madridu…
Prestop k Realu iz Madrida je bila zame velika nagrada za trud in delo v Grosuplju. V Madridu so me zelo lepo sprejeli. V Španiji sem resnično užival.

O razlikah med košarko v Španiji in Sloveniji…
Španska košarka se igra zelo hitro. Rekel bom, po domače, da je veliko 'divjanja'. V državah nekdanje Jugoslavije se košarka igra z glavo, kar mi zelo ustreza.

Dan Duščak Real Madrid 18-letnik Šport Veliki up iz Reala prestopil k Cedeviti Olimpiji

O očetu Slavku Duščaku…
Ko je oče igral košarko v dresu Olimpije, sem bil še majhen. Seveda pa imam doma kar nekaj fotografij, toda ne spomnim se obiskov tekem mojega očeta. Mi je pa dal oče veliko nasvetov, in mi hkrati pomagal na poti iz Real Madrida v Cedevito Olimpijo. Sam menim, da smo izbrali pravilno odločitev.

O Cedeviti Olimpiji…
S Cedevito Olimpijo sem podpisal prvo profesionalno pogodbo v karieri. Lahko sem resnično zadovoljen. V Ljubljani so mi ponudili zelo dobre pogoje za razvoj, zato sem tudi prišel. Moštvo vodi zelo dober glavni trener Jurica Golemac, ki je eden od najboljših trenerjev v širši regiji. Tudi ekipa je odlično sestavljena. Veselim se sodelovanja z Jako Blažičem, za katerim je odlična kariera. Nenazadnje je igral v številnih velikih evropskih klubih. V tem vidimo veliko prednost zame, saj se bom lahko veliko naučil.

O tem, kaj lahko navijači od njega pričakujejo…
Navijači lahko od mene pričakujejo veliko energije, borbenost ter igrivost v moji igri. Skušal bom igrati sproščeno in na vsaki tekmi dati vse od sebe.

O glavnem trenerju Jurici Golemcu…
Jurica Golemac je v svoji karieri med drugim igral tudi pod vodstvom Zmaga Sagadina, ki v Sloveniji uživa največje možno spoštovanje. Golemac pozna vse skrivnosti, kako postati najboljši, in kako postati vrhunski športnik. V tem pogledu ima Jurica veliko prednost pred vsemi ostalimi glavnimi trenerji.

O navajanju na življenje v Ljubljani…
Preskok iz Madrida v Ljubljano ni bil tako težak, na življenje v slovenski prestolnici sem se že navadil. V Cedeviti Olimpiji so me zelo lepo sprejeli. Pred nami je vrhunska sezona.

luka dončić Deja vu Šport Še en slovenski mladenič Reala obnorel splet

Sporočilo za navijače…
Navijači, komaj čakam, da se septembra vidimo v Stožicah. Upam, da se vidimo v čim večjem številu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.