Šport > Košarka
78 ogledov

Pomemben član podaljšal pogodbo

Davor Užbinec, Mikael Hopkins Saša Despot
Američan bo še nekaj časa ostal v Ljubljani.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je z ameriškim krilnim centrom Mikaelom Hopkinsom uspel dogovoriti o podaljšanju pogodbe za prihajajoči dve tekmovalni sezoni. Američan se je v slovensko prestolnico preselil lansko poletje. Hopkins je v sezoni 2019/20 zaigral na 21 tekmah lige ABA, 10 tekmah 7Days EuroCupa, štirih tekmah pokala Spar in dveh tekmah lige Nova KBM za prvaka.

V slovenskem državnem prvenstvu je na dveh tekmah v povprečju beležil 18,5 točke in 5,0 skoka, v slovenskem pokalnem tekmovanju pa 11,0 točke, 7,8 skoka, 3,0 podaj in 1,3 pridobljene žoge.

Na regionalni sceni je v 21,0 minutah igre v povprečju dosegal 9,2 točke, 4,7 skoka, 0,6 podaj in 0,9 blokad na obračun, v Evropskem pokalu pa 8,3 točke, 3,6 ulovljenih žog in 0,6 blokade na tekmo v 19,1 minute, ki jih je preživel na parketu.

Svojo najboljšo predstavo sezone je Hopkins prikazal na drugi četrtfinalni tekmi pokala Spar s Šenčurjem, ko je na Kodeljevem 17 točkam dodal osem skokov, štiri podaje in eno pridobljeno žogo.

"Zelo zadovoljen sem, da bom dres Cedevite Olimpije nosil še prihodnji dve sezoni. Pred nami je nova tekmovalna sezona, polna zahtevnih preizkušenj. Komaj čakam, da se s soigralci znova zberemo, in začnemo delati," pravi Hopkins.

Mikael Hopkins | Avtor: Koper Primorska/Žiga Mikeli Koper Primorska/Žiga Mikeli

"S podaljšanjem pogodbe z Mikaelom Hopkinsom nadaljujemo idejo, ki smo jo predstavili že prejšnje poletje. Mikael je bil eden od članov jedra Cedevite Olimpije in zadovoljni smo, da bo še naprej del našega moštva. Gre za izredno nadarjenega košarkarja in osebo s pozitivnim značajem, ki se v sistemu glavnega trenerja Jurice Golemca zelo dobro znajde. Vsi skupaj komaj čakamo, da ga znova vidimo na parketu," je po podpisu pogodbe sporočil Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija.

"Mikael Hopkins je v svoji prvi sezoni v dresu Cedevite Olimpije dokazal, da gre za izrednega košarkarja in odlično osebo. V našem okolju lahko še precej napreduje in hkrati pomaga našemu moštvu, zato smo zelo veseli, da je to tudi sam prepoznal. Že v minuli sezoni je Hopkins skokovito napredoval, pokazal, da se lahko nanj računa tudi v prihodnje, in verjamemo, da bo že v sezoni, ki je pred nami, pokazal svoj celoten potencial," pa meni športni direktor Sani Bečirović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.