Šport > Košarka
699 ogledov

Evropski velikan prihaja po enega najboljših Olimpijinih igralcev

Codi Miller-McIntyre Saša Despot
Srbski velikan naj bi se okrepil z nekdanjim igralcem ljubljanske Cedevite Olimpije.

Beograjski Partizan je ekspresno našel menjavo za Coreya Waldena, ki je po vsega enem letu prekinil pogodbo z letos najboljšo ekipo lige ABA ter bo najverjetneje okrepil največjega rivala, Crveno zvezdo.

Že tri dni po Američanovem odhodu je namreč jasno, da bo vodenje igre Partizana v prihajajoči sezoni prevzel eden najboljših igralcev Cedevite Olimpije, Codi Miller-McIntyre.

Codi Miller-McIntyre | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Beograjski klub je moral hitro odreagirati, da bi zapolnil luknjo, ki je nastala z nepričakovanim Waldenovim odhodom. Na koncu so se odločili za 26-letnega igralca iz Severne Karoline.

191 centimetrov visoki organizator igre je v zadnjih letih v Evropi pustil globok vtis, potem ko je branil barve belgijske ekipe Leuven Bears, italijanske Parme, ruskega Zenita St. Peterburga ter v zadnji sezoni naše Cedevite Olimpije, kjer je bil ob Jaki Blažiču najboljši košarkar ljubljanske ekipe.

Cedevita Olimpija - Darussafaka Tekfen | Avtor: Anže Petkovšek Tekma Evropskega pokala med Cedevito Olimpija in Darussafako Tekfen v dvorani Stožice. Anže Petkovšek

Za Cedevito Olimpijo je v ligi ABA, kjer si ga je vodstvo Partizana najlažje ogledalo, povprečno dosegal 14 točk, 3,8 skokov ter 5,1 asistenc na tekmo. Podobno statistiko je beležil tudi v Evropskem pokalu, kjer je povprečno dosegal 14 točk, 4,1 skok ter 5 asistenc.

 

Stipanović v Romunijo

Cedevito Olimpijo pa je v zadnji dneh zapustil še en košarkar, saj legendarni srbski trener Duško Vujošević za svoj Cluj podpisal izkušenega centra, Andrijo Stipanovića.

33-letni reprezentant Bosne in Hercegovine je bil eden izmed Cedevitine "stare jate", saj je najprej dve leti branil barve te ekipe še v Zagrebu, skupaj z moštvom pa se je nato preselil v Ljubljano, kjer je preživel lansko sezono in povprečno dosegal 6,1 točko in 3,4 skoke na tekmo.

Andrija Stipanović | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Odločitev je bila lahka glede na prisotnost priznanega trenerja v Cluju. Po pogovoru z družino sem brez težav sprejel to odločitev. Upam, da je pred menoj odlična sezona," je ob prestopu izjavil Stipanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.